Ostali sportovi

Odgođen finalni plov, Hrvatska će na potencijalnu medalju morati pričekat do srijede

Mario Borko • utorak, 06.08.2024.
Odgođen finalni plov, Hrvatska će na potencijalnu medalju morati pričekat do srijede

Elena Vorobjeva trebala je u utorak ploviti za medalju, ali je finalni plov klase ILCA 6 u Marseilleu zbog nedostatka vjetra odgođen za srijedu...

Nekako tiho i u sjeni Elena Vorobjeva stigla je do plova za medalju u disciplini klase ILCA 6. Ruskinja s hrvatskom putovnicom vrlo je konstantna, a samo je osam bodova dijeli do brončanog odličja. Finalni plov trebao se održati u utorak, ali je zbog nedostatka vjetra odgođen za srijedu.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Jedriličari se za medalje bore u Marseilleu, a organizatori cijelo vrijeme imaju problema s vjetrom. Vorobjeva će tako pričekati bolje uvjete koji su najavljeni za srijedu, a tamo će ganjati broncu.

Marita Bouwmeester i Anne-Marie Rindom osigurale su zlato i srebro, a Vorobjeva, koja u finalni plov ulazi kao petoplasirana, pokušat će preskočiti Norvežanku Line Flem Host koja ima osam bodova manje od nje i Švicarsku Maudu Jayet koja ima tri boda manje.

U finalnom plovu sudjeluje deset najboljih, a bodovi vrijede dvostruku. Hrvatska predstavnica morala bi biti četiri mjesta bolje plasirana od Norvežanke i dva od Švicarke. Težak zadatak, ali u finalnom plovu ništa nije nemoguće.

Hrvatskoj je jedrenje do sad donijelo tri medalje, Šime Fantela i Igor Marinić bili su zlatnu u Riju, a Tonči Stipanović osvoji je dva srebra, u Riju i Tokiju. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!