Tenis

Borna Ćorić svladao sjajnog mladog Čeha i prvi put nakon veljače spojio dvije pobjede

Mihaela Bradovski • utorak, 06.08.2024.
Borna Ćorić svladao sjajnog mladog Čeha i prvi put nakon veljače spojio dvije pobjede
Foto: EPA

Borna Ćorić izborio je prolaz u glavni ždrijeb Master 1000 turnira u Montrealu. Borna je u finalu kvalifikacija svladao Jakuba Menšika u tri seta...

Borna Ćorić već dugo je u krizi i svaka pobjeda mu puno znači. Posebno će mu značiti ova iz finala kvalifikacija u Montrealu gdje je igrao protiv mladog i vrlo potentnog Čeha Jakuba Menšika i svladao ga u tri seta.

Igraj na mečeve turnira u Montrealu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Borna je tako napokon uspio povezati dvije pobjede, posljednji put u tome je uspio još u veljači na turniru u Montpellieru, čekao je dugo, ali napokon je dočekao.

Protiv Menšika je bilo očekivano teško, ali uzeo je prvi set u tie-breaku s glatkih 7:1 nakon što mu se Menšik dva puta tijekom seta vraćao iz breaka zaostatka.

U drugom setu Menšik je bio bolji, došao je do breaka u trećem gemu nakon što se u gemu ranije spasio iz 15:40. U završnici seta još jednom je uzeo Ćorićev servis gem i sa 6:3 izborio je treći set.

Tamo je Borba poveo s 2:0 pa se Menšik vratio da bi kod 2:2 Ćorić propustio četiri break lopte. Nije uspio u tom gemu, ali uspio je u sedmom, došao je do breaka i tu je prednost držao do kraja meča.

Borna je tako izborio prolazak u glavni ždrijeb gdje će pokušati potvrditi kako se diže u formi. test

Montreal, kvalifikacije, finale:
Borna Ćorić (Hrvatska, 14) - Jakub Menšik (Češka, 7) 7:6(1), 3:6, 6:4

FOTO: EPA/Jorge Reyes

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!