Ostali sportovi

Francuzi u velikom četvrtfinalnom dvoboju eliminirali snažnu Kanadu

Branimir Korać • utorak, 06.08.2024.
Francuzi u velikom četvrtfinalnom dvoboju eliminirali snažnu Kanadu
Foto: EPA

Francuska košarkaška reprezentacija imala je vrlo teškog protivnika u četvrtfinalu Olimpijskih igara, ali eliminirala je Kanadu, reprezentaciju punu renomiranih NBA igrača, s 82:73...

Francuska je napravila sjajan rezultat, jaku Kanadu svladala je s 82:73 i izborila je prolaz u polufinale košarkaškog olimpijskog turnira.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Francuzi su jako dobri, međutim Kanada je došla s vrlo snažnim rosterom, imala je još dosta prostora za napredak nakon grupne faze, ali nije imala odgovor na francusku igru.

Francuzi su imali odlično otvaranje utakmice, ušli su s puno energije i želje, puno čvršće i bolje nego Kanada i odjurili su vrlo brzo na 19:5.

Na početku druge dionice imali su Francuzi visokih 26:10 i Kanada je pokušala čim više smanjiti zaostatak do poluvremena. Uspjela se u jednom trenutku spustiti na minus devet, ali Francuska se ponovno odvojila i na poluvremenu je vodila s 45:29.

U drugom poluvremenu nastavio se lov Kanađana za Francuzima, ubačajima Lylesa i Bircha smanjili su dvije minute prije kraja treće dionice na 56:49, no u zadnju dionicu ipak se ušlo s dvoznamenkastom razlikom.

U posljednjih deset minuta Kanada je u nekoliko navrata bila na minus pet, smanjila je prvo na 65:60, ali uzvratio je tricom Evan Fournier, zatim su došli na 71:66, ali opet je Fournier odgovorio, ovaj put s linije slobodnih bacanja, Murray nakon toga griješi, a 55 sekundi prije kraja Fournier ubacuje tricu za potvrdu pobjede.

Najbolji kod Francuske bili su Guerschon Yabusele s 22 poena i pet skokova, Isaia Cordinier s 20 poena te Fournier s 15 poena. Kod Kanade Shai Gilgeous-Alexander ubacio je 27 poena uz pet skokova, a RJ Barrett dodaje 16 poena. test

Četvrtfinale Olimpijskih igara:
Francuska - Kanada 82:73

FOTO: EPA/CAROLINE BREHMAN

Olimpijske igre 2024., nokaut faza

četvrtfinale

Njemačka76:63Grčka
Srbija95:90 *Australija
Francuska82:73Kanada
Brazil-:-SAD

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Olimpijske igre 2024., nokaut faza

četvrtfinale

Njemačka76:63Grčka
Srbija95:90 *Australija
Francuska82:73Kanada
Brazil-:-SAD

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!