Ostali sportovi

Nizozemski biciklisti uzeli zlato u momčadskom sprintu, Britancima srebro

Branimir Korać, HINA • utorak, 06.08.2024.
Nizozemski biciklisti uzeli zlato u momčadskom sprintu, Britancima srebro
Foto: EPA

Nizozemska muška biciklistička reprezentacija osvojila je naslov olimpijskog pobjednika u momčadskom sprintu postavivši u finalu novi svjetski rekord.

Nizozemci u sastavu Roy van der Berg, Harrie Lavreysen i Jeffrey Hoogland su na stazi francuskog Nacionalnog velodroma u Saint-Quentin-en-Yvelinesu u finalu ostvarili vrijeme od 40.949 sekundi te tako postali prva postava u povijesti koja se spustila ispod 41 sekunde.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Srebrna reprezentacija Velike Britanije, za koju su nastupili Ed Lowe, Hamish Turnbull i Jack Carlin, u finalu je ostvarila 865 tisućinki slabiji rezultat.

Broncu je osvojila reprezentacija Australije u sastavu Matthew Glaetzer, Leigh Hoffman i Matthew Richardson, oni su u borbi za treće mjesto za 496 tisućinki svladali Francuze Floriana Grengba, Sebastiena Vigiera i Rayana Helala.

Nizozemska je dominirala natjecanjem, već u polufinalu je s vremenom 41.191 popravila svoj stari svjetski rekord koji je do ovih Igara iznosio 41.225, a da je staza u Saint-Quentin-en-Yvelinesu iznimno brza potvrđeno je i u kvalifikacijama momčadske dohvatne vožnje gdje su Australci Oliver Bleddyn, Sam Welsford, Conor Leahy i Kelland O'Brien postavili novi svjetski rekord, oni su četiri kilometra prešli za 3:40.730 minuta popravivši tako dosadašnji Italije, koji je postavljen na prošlim OI u Tokiju, za gotovo sekundu i pol.

Još u ponedjeljak je prvog dana natjecanja na pisti postavljen i svjetski rekord u ženskom ekipnom sprintu. test

FOTO: EPA/ERIK S. LESSER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!