Ostali sportovi

Nizozemci i Nijemci u finalu olimpijskog turnira u hokeju na travi

Branimir Korać, HINA • utorak, 06.08.2024.
Nizozemci i Nijemci u finalu olimpijskog turnira u hokeju na travi
Foto: EPA

U finalu olimpijskog turnira u hokeju na travi za muškarce igrat će Nizozemska i Njemačka, nakon što su Nizozemci u prvom polufinalu s visokih 4:0 (1:0, 1:0, 1:0, 1:0) svladali Španjolce, Nijemci su u drugom s 3:2 (0:1, 2:0, 0:1, 1:0) bili uspješniji od Indijaca...

Jip Janssen (12), Thierry Brinkman (20), Thijs van Dam (32) i Duco Telgenkamp (50) bili su strijelci za Nizozemsku koja se tako vratila u finale Igara po prvi put nakon 12 godina. Te 2012. u Londonu Nizozemci su izgubili upravo od Nijemaca, dok na olimpijsko zlato čekaju 24 godine, odnosno od Sydneya 2000.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Indija je u drugom polufinalu povela preko Harmanpreeta Singha (7), Njemačka je preokrenula golovima Gonzala Peillata (18) i Christophera Ruehra (27) da bi Sukhjeet Singh (36) poravnao na 2:2, a pobjednički gol za Njemačku zabio Marco Miltkau (54).

Njemačka je dosada četiri puta osvajala olimpijski naslov, posljednji u Londonu 2012., a zadnju medalju je osvojila u Rio de Janeiru 2016. kada je bila brončana. Prije tri godine u Tokiju Njemačka je ostala četvrta, u dvoboju za broncu je izgubila upravo od Indije kojoj je to bila prva medalja u hokeju na travi nakon 41 godine.

Indija će, pak, uspjeh iz Tokija pokušati ponoviti pobjedom protiv Španjolske u susretu za broncu.

Utakmica za treće mjesto i finale igrat će se u četvrtak. test

FOTO: EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!