Ostali sportovi

Čudesni Lopez Nunez osvojio peto uzastopno zlato u najtežoj kategoriji

Branimir Korać, HINA • utorak, 06.08.2024.
Čudesni Lopez Nunez osvojio peto uzastopno zlato u najtežoj kategoriji
Foto: EPA

Mijain Lopez Nunez, 41-godišnji kubanski hrvač, ostvario je na Olimpijskim igrama u Parizu nevjerojatan i povijesni rezultat, osvojio je peto zlato na petim Igrama u nizu.

U finalnoj borbi grčko-rimskim stilom do 130kg Lopez Nunez je nadjačao Čileanca Yasmanija Acostu Fernandeza sa 6:0 te je osvojio novu zlatnu medalju u sjajnoj karijeri.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Prvim zlatom se okitio na Igrama u Pekingu kada je nastupao do 120kg, a sve je ponovio četiri godine kasnije kada je London bio domaćin olimpijskim igrama. Potom je u iduća tri slučaja nastupao u preoblikovanoj kategoriji do 130kg, a navike osvajanja zlatnih medalja su ostale iste. Najbolji je bio u Rio de Janeiru, Tokiju i sada u Parizu.

Time je Lopez Nunez postao prvi sportaš u povijesti koji je u istoj disciplini osvojio pet zlatnih medalja. Dosad su četiri zlata u istoj disciplini imali američki atletičar Carl Lewis u skoku u dalj, američki plivač Michael Phelps na 200m mješovito, američka plivačica Katie Ledecky na 800m slobodno, Danac Paul Elvstrom u jedrenju, Amerikanac Alfred Oerter u disku te Japanac Kaoir Icho u hrvanju.

Lopez Nunez uz nisku zlata s olimpijskih igara ima i pet zlata te tri srebra sa svjetskih prvenstava.

Brončana su odličja u ovoj kategoriji u Parizu osvojili Iranac Amin Mirzazadeh i Kinez Linzhe Meng.

U kategoriji do 60kg grčko-rimskim stilom zlato je osvojio Japanac Kenichiro Fumita koji je na prošlim Igrama u svom Tokiju bio drugi. Ovaj put je srebro pripalo Kinezu Liguo Caou, dok su brončani bili Kirgistanac Zholaman Šaršenbekov i Ri Se Ung iz Sjeverne Koreje. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!