Ostali sportovi

Brazilke iznenadile svjetske prvakinje i treći puta će za zlato igrati protiv SAD-a

HINA, Mario Borko • srijeda, 07.08.2024.
Brazilke iznenadile svjetske prvakinje i treći puta će za zlato igrati protiv SAD-a
Foto: EPA

Dan nakon što smo saznali finaliste muškog nogometnog turnira na Olimpijskim igrama, doznali smo i imena finalistica u ženskoj konkurenciji. U borbi za zlato gledat ćemo reprizu iz 2004. i 2008. godine, a u oba navrata Amerikanke su bile bolje od Brazilki...

Nogometašice Brazila izborile su u Marseilleu treće finale u povijesti na olimpijskim igrama, u polufinalu su svladale aktualne svjetske prvakinje Španjolke s 4:2 (2:0).

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U subotnjem finalu u Parizu Brazil će igrati protiv reprezentacije SAD-e. Amerikanke su ranije u polufinalu nakon produžetaka pobijedile Njemačku 1:0.

U polufinalu su stvari za Španjolsku krenule nizbrdo već u šestoj minuti kada je vlastitu mrežu pogodila Paredes, a novi šok za Španjolke je uslijedio u nadoknadi prvog dijela kada je Gabi Portilho postigla pogodak za 2:0. Neizvjesnost je nestala u 71. minuti kada je Adriana zabila za 3:0.

U završnici susreta su postignuta još tri pogotka, a Španjolska je ublažila poraz uz dva gola Salme Paralluelo. Još je jedan pogodak za Brazil postigla Kerolin.

Brazil će tako po treći put imati priliku osvojiti premijernu zlatnu medalju na olimpijskim igrama. Finala su Brazilke gubile i osvajale srebra 2004. i 2008. godine i to upravo protiv Amerikanki.

Španjolke još nikada nisu osvojile olimpijsku medalju i šansu će za to imati u petak, u ogledu za treće mjesto protiv Njemačke.

Amerikanke su rekorderke na Igrama s četiri naslova pobjednica, dok su Njemice najbolje bile u Rio de Janeiru 2016. godine.

Olimpijske igre, polufinale nogometašica:
Brazil - Španjolska 4-2 (Paredes 6-ag, Gabi Portilho 45+4, Adriana 71, Kerolin 90+1 / Paralluelo 85, 90+12)
SAD - Njemačka 1-0 produžeci 0-0 (Smith 95)

FOTO: EPA/Kiko Huesca

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!