Ostali sportovi

Taekwondo: Lena Stojković odlično otvorila olimpijski turnir i izborila četvrtfinale!

Mario Borko • srijeda, 07.08.2024.
Taekwondo: Lena Stojković odlično otvorila olimpijski turnir i izborila četvrtfinale!

U prvom kolu taekwondo olimpijskog turnira do 49 kilograma četvrta nositeljica Lena Stojković u borbi protiv Kanađanke Josipe Kafadar slavila je s 2-0 u rundama...

Odlična početak dvostruke svjetske prvakinje Lene Stojković na olimpijskom turniru u taekwondou u kategoriji do 49 kilograma. Hrvatska borkinja pobijedila je s 2-0 Kanađanku Josipu Kafadar.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Stojković je bila favoritkinja, iako je njena prirodna kategorija do 46 kilograma. Kanađanka je imala prednost visine, ali to joj nije pomoglo. U prvoj rundi nijedna borkinja nije ostvarila bod, ali je ona pripala hrvatskoj predstavnici zbog više registriranih pokušaja.

U drugoj rundi Kanađanka je osvojila prva dva boda, Stojković je osvojila jedan, ali tada Kafadar odlazi na osjetnu 5:1 prednost zbog udarca u glavu koji je dodijeljen nakon što je njezin trener zatražio video pregled.

22-godišnja Splićanka je nakon toga ubacila u brzinu više, stigla do vodstva 6:5 i mirno privela borbu kraju.

Protivnica u drugom kolu bit će joj Meksikanka Daniela Souza ili Tunižanka Ikram Dhahri. Souza je prije dvije godina bila svjetska prvakinja u ovoj kategoriji i trebala bi biti iduća protivnica hrvatske predstavnice. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!