Ostali sportovi

Kajak: Anamaria Govorčinović bez polufinala, ali ima još jednu priliku

Mario Borko • srijeda, 07.08.2024.
Kajak: Anamaria Govorčinović bez polufinala, ali ima još jednu priliku
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Hrvatska kajakašica na mirnim vodama Anamaria Govorčinović nije u prvoj rundi kvalifikacija uspjela izboriti nastup u polufinalu. Završila je kao četvrta u svojoj skupini, a popravni ispit imat će od 13:30...

Započela su natjecanja u kajaku i kanuu na mirnim vodama, a jedina hrvatska predstavnica Anamaria Govorčinović zasad nije uspjela izboriti nastup u polufinalu. Hrvatska kajakašica startala je u trećoj skupini u utrci na 500 metara, a završila je kao četvrta.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Samo dvije najbolje osigurale su svoje mjesto u polufinalu, a preostalih pet natjecateljica imat će novu priliku u repasažu koji je na rasporedu od 13:30 sati.

Govorčinović je imala slab start, a Kineskinja Nan Wang i Belgijka Hermien Peters brzo su se odvojile od ostatka grupe. Ispred hrvatske predstavnice završila je i Poljakinja Dominika Putto.

Prvoplasirane je dijelilo samo 18 stotinku, Poljakinja je zaostala sekundu i 21 stotinku, a Govorčinović više od četiri sekunde.

Ipak, moguće da je hrvatska kajakašica usporila pred kraj s obzirom na to da joj četvrto mjesto nije bilo ugroženo, a do drugog nije mogla. Realne šanse za polufinale postoje, a utrke su na rasporedu od 13:30 sati. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!