Ostali sportovi

Fenomenalni Perez de Vargas srušio snove Egipta i odveo Španjolce u polufinale

Mario Borko • srijeda, 07.08.2024.
Fenomenalni Perez de Vargas srušio snove Egipta i odveo Španjolce u polufinale
Foto: EPA

Rukometaši Španjolske u dramatičnom su susretu protiv Egipta većim dijelom bili u zaostatku, ali su na kraju u produžetcima pokazali čelične živce i plasirali se među najbolje četiri reprezentacije na svijetu...

Hrvatski rukometaši su u samoj završnici susreta dopustila šut Španjolcima u nadi da će ga oni promašiti i tako dati posljednji napad Hrvatskoj, ali Španjolci su ga realizirali, umjesto četvrtog osigurali treće mjesto koje ih je u konačnici dovelo do polufinala.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Španjolska je u velikoj drami, tek nakon produžetka, pobijedila Egipat i peti puta izborila polufinale Olimpijskih igara. Egipćani su vodili većim dijelom susreta, ali u ključnim trenucima bili su ishitreni i dali su iskusnim Španjolcima šansu koju ovi nisu propustili iskoristiti.

Egipćani su puno bolje otvorili utakmicu i na odmor su otišli s četiri gola prednosti (12:8). Tu su prednost uspješno održavali do deset minuta prije kraja kada Španjolci dolaze na minus dva i nekako se uspijevaju vratiti u utakmicu.

Nešto više od tri minute do kraja Egipat je imao dva gola prednosti, ali najprije Agustin Casado Marcelo zabija za minus jedan, a onda Aleix Gomez Abello iz sedmerca, kojem je prethodila kazna od dvije minute za Egipćane, izjednačavaju rezultat.

Egipat je ponovno došao u vodstvo iz sedmerca kojeg je realizirao Seif Elderaa, ali Ian Tarrafeta Serrano koristi igrača više i zabija za 25:25. Egipat je imao posljednji napad, ali ga nije uspio realizirati i otišlo se u produžetke.

Suci su obilježili dodatnih deset minuta, ali sve odluke koje su donijeli bile su ispravne. Španjolska je odmah na startu došla do vodstva, Egipat se tri puta vraćao, ali 25 sekundi prije kraja Alex Dušebajev je s igračem manje izborio sedmerac kojeg je Gomez Abello ponovno uspješno realizirao.

Gonzalo Perez de Vargas skupio je 17 obrana, a dvije su stigle u posljednjem napadu. Prvo je Eldera promašio čisti zicer, a onda je Ahmed Hesham, nakon što se lopta sretno vratila Egipćanima, nepotrebno s deset metara išao na ishitreni šut i omogućio de Vargasu još jednu obranu.

Uz sjajnog vratara, Gomez je na kraju zabio devet golova iz isto toliko pokušaja, a Tarrafeta se pridodao sa šest.

Kod Egipta Seif Elderaa je na kraju postao tragičar, ali je prije toga zabio šest golova. Osam je postigao njegov prezimenjak Yehia, a malo je podbacio Ali Zein koji je postigao samo dva.

Španjolci su tako osigurali polufinale u kojem čekaju boljeg iz ogleda Njemačke i Francuske. Španjolska je prije tri godine u Tokiju završila treća, a tada je u borbi za broncu također pobijedila Egipat.

Bit će ovo peto polufinale za Španjolce koji nikada nisu uspjeli izboriti finale. Egipćani su ponovno, kao i na Svjetskom prvenstvu 2021., kojem su bili domaćini, u drami ostali bez polufinala i odlaze kući. test

Olimpijske igre, četvrtfinale:
Egipat – Španjolska 28:29 (25:25)

FOTO: EPA/ALEX PLAVEVSKI

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!