Vodeni sportovi

Pala je Španjolska, Hrvatska u polufinalu Olimpijskih igara!

Petar Jenjić • srijeda, 07.08.2024.
Pala je Španjolska, Hrvatska u polufinalu Olimpijskih igara!
Foto: EPA

Hrvatska vaterpolska reprezentacija izborila je polufinale Olimpijskih igara. Svladala je 10:8 najvećeg favorita turnira, Španjolsku!

Hrvatska - Španjolska 10:8 (2:0, 4:3, 2:2, 2:3)

Hrvatska: Marko Bijač (9 obrana), Rino Burić 1, Loren Fatović 2, Luka Lončar, Maro Joković 2, Luka Bukić, Ante Vukičević 1, Marko Žuvela 1, Jarko Marinić Kragić, Josip Vrlić 1, Matias Biljaka, Konstantin Harkov 2, Toni Popadić.

Španjolska: Unai Aguirre (4 obrane), Alberto Munarriz Egana 2, Alvaro Granados Ortega 2, Bernat Sanahuja 2, Miguel de Toro Dominguez 1, Marc Larumbe Gonfaus, Martin Famera, Sergi Cabanas Pegado, Roger Tahull Compte, Felipe Perrone Rocha 1, Unai Biel Lara, Alejandro Bustos Sanchez, Eduardo Lorrio (5 obrane).


Nakon jako slabe partije protiv SAD-a u skupini, Hrvatsku je u četvrtfinalu čekao najveći favorit turnira, Španjolska, koja je grupnu fazu odradila bez poraza. Međutim, Barakude su odigrale sjajnu utakmicu i slavile rezultatom 10:8.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Hrvatska je na visokoj razini odigrala prvu četvrtinu, posebno u obrambenom segmentu gdje Španjolci nisu imali previše šanse i ostali su bez pogotka u osam minuta. Maro Joković zabio je dva pogotka, ujedno i jedina u prvoj dionici, za 2:0 Hrvatske.

Nije bilo za očekivati da će Španjolci nastaviti promašivati i da će Marko Bijač sve obraniti. Upisala se Furija u statistiku golova, no Hrvatska je čuvala prednost. Uslijedio je još jedan jako dobar period igre, a Ante Vukičević zabio je za 6:2. Do kraja poluvremena Španjolci su zabili jedan pogodak.

Barakude su i u trećoj dionici održavale prednost, iako su Španjolci češće koristili igrača više i imali napade za dolazak na samo minus jedan. Josip Vrlić svojim prvim golom na cijelom turniru zabio je za 8:5 što je bio konačan rezultat treće četvrtine.

Španjolci su koristili igrača više i u dva navrata dolazili na pogodak zaostatka, no nije išlo dalje od toga. Konstantin Harkov zabio je za 10:8 što je ujedno bio i konačan rezultat susreta.

Marko Bijač obranio je devet lopti, a po dva pogotka zabili su Loren Fatović, Konstantin Harkov i Maro Joković. Španjolski su vratari isto obranili devet lopti, a po dva su gola zabili Alvaro Granados, Alberto Munarriz i Bernat Sanahuja.

U polufinalu će igrati protiv boljeg iz dvoboja Mađarska - Italija. test


Tijek meča

GOTOVO!!!

82 sekunde do kraja, španjolska minuta odmora.

Minuta 47 do kraja, naš napad.

10:8 - HARKOV!

9:8 - De Toro Dominguez.

9:7 - Burić!

8:7 - Sanahuja.

8:6 - Munarriz.

Kreće zadnja dionica, još jedan španjolski prvi napad.

Kraj treće četvrtine, 8:5.

8:5 - Vrlić!

7:5 - Munariz.

7:4 - Fatović!

6:4 - Granados.

Kreće treća četvrtina, opet napad za Španjolsku.

Kraj prvog poluvremena, 6:3.

6:3 - Perrone.

6:2 - Vukičević!!

5:2 - Još jedna obrana Bijača!

5:2 - Fatović!

4:2 - Žuvela!

3:2 - Sanahuja.

3:1 - Harkov!

2:1 - Granados.

Dvije obrane Bijača!

Počela je druga četvrtina.

Kraj prve četvrtine, ostalo je 2:0.

2:0 - Još jednom Joković!

1:0 - Joković zabija s igračem više!

0:0 - prvi napad za Španjolsku.

FOTO: EPA/MOHAMED MESSARA

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!