Ostali sportovi

Anamaria Govorčinović prošla u polufinale kajaka na 500 metara

Mihaela Bradovski • srijeda, 07.08.2024.
Anamaria Govorčinović prošla u polufinale kajaka na 500 metara
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Hrvatska kajakašica Anamaria Govorčinović izborila je prolaz u polufinale Olimpijskih igara u kajak sprintu na 500 metara...

Nakon što nije uspjela izravno proći u polufinale iz kvalifikacija, Anamaria Govorčinović to je napravila kroz četvrtfinale. Tamo je odradila dobru utrku, bez previše živciranja i prošla u polufinale.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Govorčinović je u kvalifikacijama odveslala četvrto vrijeme u svojoj skupini, 1:55.51 i tako zaostala za željenim drugim mjestom četiri sekunde.

U četvrtfinalu je krenula vrlo dobro, odmah se probila među vodeće te je bez problema ostvarila vrijeme koje joj je donijelo plasman među pet putnica u polufinale.

Govorčinović je u četvrtfinalu odveslala 1:52.92, zauzela je četvrto mjesto u skupini uz vidno usporavanje u posljednjih 20-ak metara kada je shvatila da je u polufinalu.

Najbrže vrijeme ostvarila je Belgijka Lize Broekx sa stotinkom boljim vremenom od Kanađanke Michelle Russell.

Polufinalna utrka na rasporedu je 9. kolovoza, Govorčinović će veslati u drugoj skupini s početkom u 10:40. Dvije najbolje prolaze u A finale, druge dvije u B finale, a peta i šesta u C finale. A finale je na rasporedu isti dan od 13 sati. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!