Nogomet

Praška Slavia i Royale Union kreću u borbu za mjesto u play-offu Lige prvaka

Mihaela Bradovski • srijeda, 07.08.2024.
Praška Slavia i Royale Union kreću u borbu za mjesto u play-offu Lige prvaka
Foto: EPA

Danas su na rasporedu još tri prva susreta trećeg pretkola Lige prvaka. Zanimljivo će biti u Pragu gdje domaća Slavia dočekuje Royale Union...

Slavia Prag i Royale Union sastaju se u prvom susretu trećeg pretkola Lige prvaka, a prema svim najavama, očekuje se zanimljiv i neizvjestan susret i teško da će putnik u play-off Lige prvaka biti odlučen već danas.

Igraj na kvalifikacije Lige prvaka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Slavia je domaćin i samim time ima blagu prednost u ovom dvoboju, ali Belgijci već neko vrijeme pokazuju kako dobro rade i uostalom posljednjih sezona igrači su u grupnoj fazi Europske lige te su dogurali prije godinu dana i do četvrtfinala.

I jedni i drugi su ove sezone dosad odradili po tri utakmice i još uvijek ne znaju za poraz. Slavia je sve svoje utakmice odradila u češkom prvenstvu dok je Royale Union imao dvoboj Superkupa i dva prvenstvena kola.

Česi su prvenstvo otvorili neočekivanim remijem bez pogodaka u gostima kod Slovackog da bi nakon toga s visokih 4:0 svladali Ceske Budejovice te u gostima s 1:0 Liberec.

U ta tri susreta nisu primili nijedan pogodak. U prva dva kola dopustili su protivnicima ukupno samo osam udaraca na gol dok je Liberec tek bio agresivniji i češće prijetio.

Royale Union je imao sjajno otvaranje i pobjedom protiv Club Bruggea osvojio je Superkup. Međutim u prvenstvu je u prvom kolu kiksao u gostima kod skromnog Dendera odigravši 0:0 da bi u prošlom kolu kod kuće s 3:1 svladao Beerschot.

Što su rekli

Jindrich Trpišovsky, trener Slavije: "I klub i ja želimo Ligu prvaka, svi za to naporno radimo još od početka priprema. Naravno da nam je možda malo lakše kada znamo da imamo taj bonus da ćemo svakako ostati u Europi i nakon pretkola.Imat ćemo teškog protivnika, Belgijci igraju dosta neugodan nogomet, ali imamo i mi što za reći u ovim susretima."

Mjesto, vrijeme, suci

Prag, Fortuna Arena, 19:00

Sudac: Tobias Stieler (Njemačka)

Nedostaju

Slavia: Stepan Chaloupek, Boulawatife Ogungbayi, Jindrich Stanek, Tomaš Vlček, Ondrej Zmrzly (ozljede), Tomaš Holeš (crveni karton)

Royale Union: Christian Burgess, Ross Sykes, Kamiel van de Perre (ozljede)

Prošli dvoboj

Ovi protivnici još se nisu susretali.

Prognoza

Mala prednost Slaviji, ali teško da će odluka o prolazu biti donesena već danas. test

FOTO: EPA/MARTIN DIVISEK

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!