Košarka

Australke lako protiv Srpkinja, Belgija do najvećeg uspjeha na Olimpijskim igrama

Petar Jenjić • srijeda, 07.08.2024.
Australke lako protiv Srpkinja, Belgija do najvećeg uspjeha na Olimpijskim igrama
Foto: EPA

Košarkašice Australije izborile su polufinale Olimpijskih igara pobjedom protiv Srbije, dok je Belgija bila bolja od, do danas, stopostotne Španjolske...

Ženska košarkaška reprezentacija Belgije, aktualni osvajač Eurobasketa, ostvarila je svoj najveći uspjeh na Olimpijskim igrama, u svom drugom nastupu na istima.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Na prošlim Igrama tijesno je ispala u četvrtfinalu od Japana, a na ovima je, u grupnoj fazi, protiv iste reprezentacije upisala jedinu pobjedu. Na drugoj strani danas je stajala Španjolska koja je bila stopostotna u skupini.

Međutim, kao što je to bilo slučaj i s muškom vaterpolskom reprezentacijom, Španjolke su najlošiju utakmicu odigrale kada je to bilo najpotrebnije i izgubile rezultatom 79:66.

Po 19 poena u pobjedničkim redovima ubacile su Emma Meesseman (devet skokova, šest asistencija) i Kyara Linskens (osam skokova). Megan Gustafson s 21 poenom i sedam skokova predvodila je Španjolke.

Dodajmo i to da će za finale igrati protiv boljeg iz dvoboja između Njemačke i Francuske. U ranijem četvrtfinalu Australke su bez većih poteškoća svladale reprezentaciju Srbije rezultatom 85:67.

Alanna Smith predvodila je Australke s 22 poena i 13 skokova, po 18 koševa zabile su Cayla George i Jade Melbourne (pet asistencija).

Jovana Nogić sa 17 koševa i pet asistencija te Angela Dugalić s 14 poena i šest skokova predvodile su Srbiju. test

Olimpijske igre, četvrtfinale:
Srbija - Australija 67:85
Španjolska - Belgija 66:79

FOTO: EPA/CAROLINE BREHMAN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!