Ostali sportovi

Lena Stojković ide u borbu za broncu, Tajlanđanka je bila prejaka

Mihaela Bradovski • srijeda, 07.08.2024.
Lena Stojković ide u borbu za broncu, Tajlanđanka je bila prejaka
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Lena Stojković poražena je u polufinalu kategorije do 49 kilograma na olimpijskom taekwondo turniru. Tajlanđanka Panipak Wongpattanakit bez većih problema prošla je u finale...

Očekivano težak posao za Lenu Stojković koja je na suprotnoj strani imala prvu nositeljicu i najtežu moguću protivnicu Tajlanđanku Panipak Wongpattanakit.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Lena je na posljednja dva svjetska prvenstva završila na prvom mjestu dok je Tajlanđanka bila druga i treća, međutim nisu se natjecale i istoj kategoriji, Lenina kategorija je do 46 kilograma, a Tajlanđanka je bila u kategoriji do 49 kilograma.

Osim iskustva i kvaliteti, na strani braniteljice zlata iz Tokija bile su i fizičke predispozicije, naime Tajlanđanka je viša i vrlo je teško bilo uputiti čest udarac dok je ona bez problema kontrolirala borbu.

Stojković je sredinom prve runde zaradila prvi udarac u glavu čime je Tajlanđanka povela, nakon toga je hrvatska predstavnica više riskirala, uslijedile su nove kazne i prva runda otišla je na stranu Panipak Wongpattanakit s 8:0.

U drugoj rundi Tajlanđanka je povela s 2:0, Stojković je uzvratila udarcem u glavu i vodstvo 3:2, ali vrlo brzo je Wongpattanakit nanizala nekoliko sjajnih udaraca i posve okrenula rundu.

Drugu rundu uzela je s 11:6 i izborila prolaz u finale dok će se Stojković boriti za broncu. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!