Ostali sportovi

Larumbe: 'Ovo mi je prvi poraz u četvrtfinalu u životu, ne znam kako to probaviti'

HINA, Mihaela Bradovski • srijeda, 07.08.2024.
Larumbe: 'Ovo mi je prvi poraz u četvrtfinalu u životu, ne znam kako to probaviti'
Foto: Damir Senčar/HINA

Izbornik španjolske vaterpolo reprezentacije David Martín rekao je da su njegovi igrači "radili greške koje inače ne rade", a da je Hrvatska odigrala "sjajno" pa izborila polufinale Olimpijskih igara.

Radili smo greške koje inače ne radimo, a oni (Hrvatska) su odigrali sjajnu utakmicu, rekao je David Martín u obraćanju medijima.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Svjetski prvak Hrvatska je u srijedu u četvrtfinalu pobijedila europskog prvaka Španjolsku sa 10:8.

"Njihova obrana je bila jako dobra, kada je riječ o blokovima i vratarima", napomenuo je španjolski izbornik.

Hrvatska je vodila čitavo vrijeme, a na poluvremenu je imala prednost od 6:3.

"Od početka utakmice bili smo u zaostatku, a takav pokušaj sustizanja protivnika dovodi do tjeskobe s kojom se nismo znali nositi", objasnio je Martín. "Kada bismo zabili gol, odmah bismo ga primili iz grešaka počinjenih u želji da sustignemo rezultat".

Španjolska je od 2018. godine igrala u svim polufinalima Olimpijskih igara, Svjetskih i Europskih prvenstava pa je ispadanje u četvrtfinalu rastužilo momčad.

"Zajedno plačemo. Bit će ovo teški trenuci, ali ova ekipa zaslužuje ustati i boriti se za peto mjesto", istaknuo je izbornik. "Ovo što nam se dogodilo pokazuje samo koliko su bili vrijedni rezultati koje smo postizali posljednjih godina. Stalno smo ulazili u polufinala pa se činilo da je to lako", dodao je.

Marc Larumbe je izjavio da Španjolskoj na Olimpijskim igrama predstoje dvije utakmice za razigravanje od petog do osmog mjesta "koje nitko ne želi igrati".

"U mom slučaju ovo je prvo izgubljeno četvrtfinale u životu. Ne znam kako probaviti to", izjavio je.

Napomenuo je da je ovo i prvi poraz Španjolske od Hrvatske u posljednjih šest godina.

"Mentalno nas je pogađalo što ih tijekom ove utakmice nismo niti jednom uspijevali sustići", rekao je.

Prije samo šest mjeseci ta ista momčad Španjolske je u finalu Europskog prvenstva u Zagrebu bila uspjela preokrenuti rezultat protiv Hrvatske i podići pehar.

"Tada smo bili strpljiviji. Ne znam... možda smo Olimpijske igre shvatili kao utakmicu života, umjesto da smo mirno pristupili utakmici kao i svakoj drugoj", izjavio je Larumbe. Mentalnu slabost španjolskih igrača, a snagu hrvatskih u ovom susretu, ocijenio je presudnom.

Španjolska javna televizija TVE navela je na svojoj internetskoj stranici da je "španjolska reprezentacija udarila u Bijačev hrvatski zid". Hrvatski vratar Marko Bijač istaknuo se uspješnim obranama od početka.

"Uvijek postoji jedan loš dan na Olimpijskim igrama, a to je bio ovaj", istaknuo je TVE dodavši da je Španjolska loše otvorila utakmicu.

"Španjolska se nasukala protiv Hrvatske", izvijestile su novine AS. "Muški vaterpolo se zablokirao i neće se boriti za medalju", javile su novine Mundo Deportivo. "Hrvatska nas je ostavila bez medalje u vaterpolu", piše dnevnik Marca u svom internetskom izdanju. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!