Ostali sportovi

Danska u polufinalu Olimpijskih igara, Šveđani bijesni na sestre Bonaventura

Branimir Korać • srijeda, 07.08.2024.
Danska u polufinalu Olimpijskih igara, Šveđani bijesni na sestre Bonaventura
Foto: EPA

I treća utakmica četvrtfinala Olimpijskih igara u rukometnom turniru ponudila je spektakl. Susrele su se Danska i Švedska, Danci su prošli dalje pobjedom 32:31, ali Šveđani se teško mire s odlukom s kraja susreta...

Odličnu utakmicu vrijednu četvrtfinala Olimpijskih igara odigrale su Danska i Švedska. Danci su prošli u polufinale pobjedom 32:31, izbjegnut je treći susret s produžecima, ali pitanje je jesu li sutkinje Bonaventura pogriješile.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Bio je to sjajan susret u kojem je jednako tako dalje mogla proći i Švedska koja je pokazala kako može igrati s Dancima i da njihove utakmice, taj ritam, vrlo teško mogu ponoviti neke druge dvije reprezentacije.

Odluka je pala u završnici. Danci su održavali prednost od dva gola, Šveđani su se vraćali na gol razlike i nakon što je Claar minutu i 40 sekundi prije kraja smanjio na 32:31 ubrzo se ukazala prilika.

55 sekundi prije kraja Danci su zaradili sedmerac i još je Lukas Sandell isključen, ali Mikkel Hansen sa sedam metara pogađa vratnicu.

Švedska je dobila priliku za poravnanje, Oscar Bergendahl je u posljednjim sekundama pokušao s crte, ali Nielsen brani njegov udarac.

U toj situaciji trojica Danaca imala su nogu u prostoru šest metara, ali unatoč molbama Šveđana, sutkinje nisu željele niti pregledati snimku i Danska je prošla u polufinale.

Kod Danske Simon Pytlick postigao je devet pogodaka, šest je dodao Mikkel Hansen, a po pet Emil Jakobsen i Lukas Joergensen.

Kod Švedske Andreas Palicka imao je deset obrana, sedam golova postigao je Claar, a po pet Hampus Wanne i Albin Lagergrentest

Olimpijske igre, četvrtfinale:
Danska - Švedska 32:31

FOTO: EPA/ALEX PLAVEVSKI

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!