Ostali sportovi

Lena Stojković osvojila brončano odličje na Olimpijskim igrama u Parizu!

Branimir Korać • srijeda, 07.08.2024.
Lena Stojković osvojila brončano odličje na Olimpijskim igrama u Parizu!
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Lena Stojković osvojila je brončano odličje na Olimpijskim igrama u Parizu! U borbi za treće mjesto u kategoriji do 49 kilograma. Lena je bila bolja od svjetske prvakinje u ovoj kategoriji Turkinje Merce Dincel Kavurat što je šesta hrvatska medalja na Igrama u Parizu!

Marjanova tvornica medalja iskovala je još jedno olimpijsko odličje! Lena Stojković osvojila je broncu u kategoriji do 49 kilograma!

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Sjajan dan je iza Lene koja je u prve dvije borbe bila dominantna i opravdala status favoritkinje, zatim je u polufinalu izgubila od Tajlanđanke koja se ipak pokazala boljom da bi u borbi za broncu deklasirala aktualnu svjetsku prvakinju iz ove kategorije Turkinju Merce Dincel Kavurat.

Stojković je svjetska prvakinja iz kategorije do 46 kilograma dok je Kavurat svjetska prvakinja iz kategorije do 49 kilograma, a u finalu Svjetskog prvenstva svladala je upravo Tajlanđanku koja je bila bolja od Lene u polufinalu u Parizu.

Iako je Turkinja inače kategorija više to Leni nije smetalo, taktički je odradila sjajan meč, neutralizirala je napade Turkinje i u dvije runde je stigla do pobjede.

U prvoj rundi do posljednje sekunde na semaforu je stajalo 0:0, Lena je imala malu prednost kod sudaca da je tako ostalo, ali nije bilo potrebe za takvom odlukom, Turkinja je u posljednjoj sekundi zaradila kaznu i definitivno izgubila rundu.

U drugoj rundi Stojković je udarcima u tijelo pobjegla na 4:1 i rutinski je održala prednost do kraja meča, uzela rundu s 5:3 i osvojila brončano odličje.

Ovo je šesto odličje za hrvatski taekwondo u povijesti na olimpijskim igrama i ukupno šesta hrvatska medalja na ovim Igrama u Parizu.

Bravo Lena! test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!