Tenis

Borna Ćorić puni se samopouzdanjem, prošao prvo kolo i zakazao meč s Jannikom Sinnerom

Branimir Korać • srijeda, 07.08.2024.
Borna Ćorić puni se samopouzdanjem, prošao prvo kolo i zakazao meč s Jannikom Sinnerom
Foto: EPA

Borna Ćorić izborio je prolaz u drugo kolo Masters 1000 turnira u Montrealu. U prvom kolu bio je bolji od Španjolca Pedra Martineza u dva seta...

Ovo je trebalo Borni Ćoriću. Nedostaje mu mečeva, formu može podići samo kroz pobjede i mečeve i to u Montrealu upravo i radi.

Igraj na mečeve turnira u Montrealu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U kvalifikacijama je upisao dvije pobjede, a onda je i u glavnom ždrijebu dodao još jednu i to protiv Španjolca Pedra Martineza, 45. igrača svijeta.

Martinez je jako dobar ždrijeb za početak nekog ovako jakog turnira, riječ je o tenisaču koji je svoje najbolje mečeve odigrao na zemljanoj podlozi, a na betonu ipak nije na toj razini.

Borna je to iskoristio, sjajno je otvorio meč i poveo s 4:0 da bi do kraja prvog seta Martinez uspio vratiti jedan izgubljeni servis.

Prvi set Ćorić je dobio sa 6:4, u drugom setu je još jednom bio bolji i breakom kod 4:4 došao do servisa za meč i upisao pobjedu.

E sada slijedi onaj najteži dio posla. Ćorić u drugom kolu igra protiv najboljeg igrača svijeta Jannika Sinnera, s kojim se susreo jednom, prije dvije godine u Monte Carlu, te izgubio sa 6:3, 2:6, 6:3. test

Masters 1000 Montreal, prvo kolo:
Borna Ćorić (Hrvatska, Q) - Pedro Martinez (Španjolska) 6:4, 6:4

FOTO: EPA/Jorge Reyes

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!