Košarka

Amerikanke nastavljaju svoju borbu za osmo uzastopno zlato

Petar Jenjić • srijeda, 07.08.2024.
Amerikanke nastavljaju svoju borbu za osmo uzastopno zlato
Foto: EPA

Saznali smo i posljednje dvije posljednje polufinaliskinje Olimpijskih igara u ženskom dijelu košarkaškog turnira. Francuska je bila bolja od Njemačke, a SAD od Nigerije...

Francuske košarkašice ušle su u polufinale Olimpijskih igara nakon što su u svom četvrtfinalu odigrale odlično protiv Njemačke i upisale pobjedu rezultatom 84:71.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Najbolja je u pobjedničkim redovima bila Marine Johannes s 24 poena, Gabby Williams dodala je 15 koševa, šest skokova i pet asistencija, dok je Alexia Chery dodala deset poena.

Njemice je predvodila Nyara Sabally s 20 koševa i 13 skokova, Alexis Peterson postigla je 15 poena i skupila šest skokova, a Satou Sabally deset koševa i šest skokova.

Do očekivane pobjede stigla je američka reprezentacija koja traži svoje osmo uzastopno zlato na Olimpijskim igrama. U svom četvrtfinalu svladale su Nigeriju s 88:74.

A'ja Wilson s 20 poena i 11 skokova predvodila je SAD, Jackie Young dodala je 15 koševa, a Breanna Stewart 13 poena i pet skokova.

Najbolja je kod Nigerije bila Promise Amukamara s 19 koševa, Amy Okonkwo dodala je 17 poena i sedam skokova, a Ezinne Kalu 16 koševa i sedam asistencija.

U polufinalu će Francuska igrati protiv Belgije, dok će SAD snage odmjeriti s Australijom. test

Olimpijske igre, četvrtfinale:
Njemačka - Francuska 71:84
Nigerija - SAD 74:88

FOTO: EPA/CAROLINE BREHMAN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!