Tenis

Petra Marčinko protiv Tare Würth za prolaz u četvrtfinale u Zagrebu

Branimir Korać, HINA • četvrtak, 08.08.2024.
Petra Marčinko protiv Tare Würth za prolaz u četvrtfinale u Zagrebu
Foto: Mario Ćužić/HTS

Hrvatske reprezentativke Petra Marčinko i Tara Wuerth igrat će za mjesto u četvrtfinalu ITF W50 turnira Zagreb Open, nakon što su u srijedu na središnjem terenu teniskog centra na Šalati svladale svoje suparnice, Bugarku Liju Karatančevu i Belgijku Sofiju Costoulas.

Prva je plasman u treće kolo izborila 18-godišnja Marčinko (WTA - 294.), kojoj je to bio prvi nastup na turniru, jer je kao deveta nositeljica bila slobodna u prvom kolu. U ranoj fazi prvog seta dvoboja protiv 20-godišnje Lije Karatančeve (WTA - 441.), Petra je triput hvatala 'break' zaostatka (0:2, 1:3, 2:4), da bi od 4:5 nanizala tri gema i osvojila prvi set.

Igraj na mečeve turnira u Zagrebu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Marčinko je u drugom setu ponovno triput izgubila servis pa je bugarska tenisačica odvela dvoboj u treći set, osvojivši drugu dionicu sa 6:2.

Da servis u ovom meču nije bio nikakva prednost za tenisačice pokazao je i odlučujući set u kojem je Marčinko 'breakom' povela 2:1, ali je Karatančeva u sljedećem gemu vratila izgubljeno. Uslijedio je Petrin niz od tri gema u kojem je dvaput oduzela servis suparnici. No, Zagrepčanka nije uspjela iskoristiti servis za pobjedu kod 5:2, ali je u sljedećem gemu još jednim 'breakom', trećim u tom setu, osigurala plasman u osminu finala pobijedivši Bugarku sa 7:5, 2:6, 6:3 za točno dva sata igre.

"Bio je težak meč. Zadovoljna sam što dobila, što sam to izvukla na kraju. Prva kola su uvijek malo teža, dok se uđe u udarac, a ova cura je stvarno bila dosta solidna. Bio je napet meč, dobro sam odigrala na kraju, što je bilo bitno", rekla je članica TK "Top Spin", koji je organizator ovog turnira.

"Jako mi je drago što se igra u mom klubu. To je nešto što sam čekala već neko vrijeme. Odlična je atmosfera, tu sam domaća, tereni su mi poznati", rekla je nekadašnja prva juniorka svijeta koja se vraća nakon razdoblja obilježenog stankom zbog ozljede i svojevrsnom krizom rezultata zbog koje je došla na sam rub ispadanja iz društva 300 najboljih tenisačica svijeta.

Njena sljedeća suparnica je kolegica iz reprezentacije, 21-godišnja Zagrepčanka Tara Wuerth (WTA - 418.), koja je u odličnoj predstavi svladala petu nositeljicu Zagreb Opena, 19-godišnju Belgijku grčkog porijekla Sofiju Costoulas (WTA - 274.) sa 6:2, 6:4 za 94 minute.

Wuerth je u prvom setu povela 2:0 pa dopustila Costoulas da se vrati do 2:2. No, uslijedio je niz u kojem je Tara osvojila sedam gemova zaredom, osvojila prvi set sa 6:2 i povela 3:0 u drugom. Činilo se da nezaustavljivo juri prema pobjedi, kad je uslijedio niz od četiri gema koja je osvojila Belgijka i povela 4:3 uz prednost 'breaka'. Wuerth se uspjela pribrati i nizom od tri gema privesti meč kraju.

Dvoboj Petre Marčinko i Tare Wuerth bit će odigran u četvrtak, s početkom u 9.30 sati, na središnjem terenu teniskog centra na Šalati.

Nažalost, Zagrepčankama se u osmini finala nije uspjela pridružiti 19-godišnja Splićanka Sara Svetac (WTA - 991.). Za suparnicu je imala prvu nositeljicu turnira, 28-godišnju Francuskinju Leoliju Jeanjean (WTA - 155.), koja je za 80 minuta došla do pobjede 6:3, 6:2. Svetac je čak i povela 3:2 u prvom setu, nakon što je oduzela servis iskusnoj Francuskinji, ali je Jeanjean nanizala četiri gema i osvojila prvu dionicu meča. U drugom setu je Francuskinja s dva niza od tri gema došla do uvjerljive pobjede i plasmana u osminu finala gdje ju čeka obračun s Mađaricom Fanni Stollar koja je sa 6:1, 6:2 bila bolja od Peruanke Anastasije Iamachkinetest

ITF W50 Zagreb Open - 2. kolo
Leolia Jeanjean (Fra/1) - SARA SVETAC (HRV/WC) 6-3, 6-2
Fanni Stollar (Mađ/13) - Anastasia Iamachkine (Per) 6-1, 6-2
Anouk Koevermans (Niz/8) - Kristina Novak (Slo) 6-1, 6-1
Elena Pridankina (3) - Laura Mair (Ita) 6-0, 6-1
Tatiana Pieri (Ita/14) - Gabriela Ce (Bra) 6-4, 6-2
PETRA MARČINKO (HRV/9) - Lia Karatančeva (Bug) 7-5, 2-6, 6-3
TARA WUERTH (HRV) - Sofia Costoulas (Bel/5) 6-2, 6-4
Giorgia Pedone (Ita/6) - Andreea Priscariu (Rum) 2-6, 6-4, 6-2
Gloria Ceschi (Ita) - Amarissa Kiara Toth (Mađ/16) 6-1, 3-6, 5-2, predaja
Valerija Strahova (Ukr/4) - Aurora Zantedeschi (Ita) 6-7 (6), 6-2, 6-1
Isabella Šinikova (Bug/7) - Živa Falkner (Slo) 6-2, 7-5
Eszter Meri (Slk) - Victoria Mboko (Kan/15) 6-3, 6-2
Nuria Brancaccio (Ita/2) - Ines Ibbou (Alž) 6-4, 6-1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!