Ostali sportovi

Bronca Lene Stojković ukupno 137. medalja za Taekwondo klub Marjan

Sportnet, Petar Jenjić • četvrtak, 08.08.2024.
Bronca Lene Stojković ukupno 137. medalja za Taekwondo klub Marjan
Foto: Damir Senčar/HINA

Splitski Taekwondo klub Marjan sinoć je dobio potvrdu sjajnog rada nakon što je Lena Stojković osvojila brončanu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu. Time je osvojio 137. medalju na velikim natjecanjima...

Taekwondo klub Marjan i na Olimpijskim igrama u Parizu piše povijest. Podatak koji je malo kome poznat je da je ovo nevjerojatna osma olimpijska medalja taekwondo kluba Marjan.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Četiri su osvojili na ljetnim Olimpijskim igrama u Londonu, Tokiju i Parizu. Matea Jelić je bila zlatna, a Lucija Zaninović, Toni Kanaet i Lena Stojković brončani. Dvije su osvojili na olimpijskim igrama mladih u Buenos Airesu i Nanjingu na kojima je Ivana Babić bila zlatna, a Lena Stojković brončana, dok su još dvije donijele Matea Kolovrat i Petra Goleš na olimpijskim igrama gluhih, zlato i srebro.

Time je taekwondo klub Marjan vjerojatno jedini na svijetu koji se može pohvalit s medaljama s troje potpuno drugačije Olimpijskih igara što dovoljno govori još jednom o ovom klubu šampiona i radu u njihovoj tvornici.

Ukupno je Lenina medalja u Parizu i 137 velika medalja taekwondo kluba Marjan sa svjetskih i europskih prvenstava te olimpijskih igara, a njih je donijelo čak 48 različitih sportaša.

Leni je ujedno ovo i deseta medalja s najvećih natjecanja čime je postala najtrofejnija sportašica kluba u povijesti. Trenutno je dvostruka uzastopna svjetska prvakinja, trostruka uzastopna europska prvakinja, pobjednica europskih igara i sada brončana na olimpijskim igrama. Pored toga ima dvije juniorske i jednu kadetsku medalju.

Sustav taekwondo kluba Marjan koji broji više od tisuću sportaša, preko 30 ljudi u stručnom timu i nebrojeno puno jakih i različitih sparing partnera, donio je Hrvatskoj novo odličje, četvrto Marjanovo na ljetnim Igrama te ukupno šesto taekwondo odličje od Pekinga do Pariza. Time je ispred taekwondoa, samo veslanje od svih olimpijskih sportova.

A treneri: Toni Tomas, Veljko Laura Šišo, Dejan Mesarov i svi ostali treneri u klubu sigurno ne misle stati na ovom novom, velikom uspjehu splitskog i hrvatskog sporta. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!