Ostali sportovi

Ni šišanje nije pomoglo: Indijka ostala bez medalje zbog 100 grama viška

HINA, Petar Jenjić • četvrtak, 08.08.2024.
Ni šišanje nije pomoglo: Indijka ostala bez medalje zbog 100 grama viška
Foto: EPA

Hrvačka natjecanja na Olimpijskim igrama redovito nude zanimljive okršaje u borbi za medalje, a bez iste ostala je Indijka Vinesh Vinesh. Ona je na vaganju imala 100 grama više od dopuštenog...

Japanac Nao Kusaka i Iranac Mohammadhadi Saravi novi su hrvački olimpijski pobjednici grčko-rimskim načinom u kategorijama do 77 i do 97 kg, ali najneobičnija priča je ona iz ženskog hrvanja, gdje je u kategoriji do 50 kg Indijka Vinesh Vinesh ostala bez odličja jer je imala 100 g previše na vaganju.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Indijska 29-godišnja hrvačica je došla do finala pobijedivši tri suparnice, ali je uoči finala imala 100 g previše na vaganju. Sve su pokušali u njenom taboru ne bi li je doveli ispod 50 kg pa su je i ošišali, skraćivali dres, međutim, sve je bilo uzalud, jer je Vinesh diskvalificirana.

Umjesto nje je u finalu nastupila Kubanka Yusneylis Guzman Lopez koju je svladala Amerikanka Sarah Ann Hildebrandt i nakon bronce u Tokiju došla do naslova olimpijske pobjednice. Brončane medalje su u ovoj kategoriji osvojile Japanka Yui Susaki i Kineskinja Feng Ziqi.

Japanac Nao Kusaka novi je olimpijski pobjednik grčko-rimskim načinom u kategoriji do 77 kg, a u finalu je pobijedio Kazahstanca Demeua Žadrajeva. Brončane medalje osvojili su Armenac Malhas Amojan i Kirgistanac Akžol Mahmudov.

Iranac Mohammadhadi Saravi je prije tri godine osvojio broncu u kategoriji do 97 kg, a u Parizu je pozlatio svoju karijeru pobijedivši u finalu Armenca Artura Aleksanjana, koji je došao do svoje četvrte olimpijske medalje. Bio je pobjednik u Rio de Janeiru 2016., srebro je osvojio u Tokiju 2021., a broncu u Londonu 2012..

Brončana odličja osvojili su Kubanac Gabriel Alejandro Rosillo Kindelan i Kirgistanac Uzur Džuzupbekovtest

FOTO: EPA/YAHYA ARHAB

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!