Nogomet

Hajduk protiv osvajača slovačkog kupa traži prolazak u četvrto pretkolo

Petar Jenjić • četvrtak, 08.08.2024.
Hajduk protiv osvajača slovačkog kupa traži prolazak u četvrto pretkolo
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

Hajduk večeras igra prvu utakmicu trećeg pretkola Konferencijske lige. Nakon prolaska HB Torshavna, igrat će protiv slovačkog Ružomberoka, koji je protekle sezone završio na petom mjestu, ali je osvojio nacionalni kup...

Pred nogometašima Hajduka prva je utakmica trećeg pretkola Konferencijske lige. Momčad pod vodstvom Gennara Gattusa večeras će gostovati kod aktualnog osvajača slovačkog kupa, Ružomberoka, dvoboj počinje od 18:30 sati, a sudit će iskusni Španjolac Cesar Soto Grado koji je protekle sezone sudio 21 utakmicu Primere.

Igraj na Ružomberok - Hajduk na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ružomberok je slovački klub osnovan 1906. godine. Naslov prvaka osvojio je 2006. godine, kada je osvojio i dvostruku krunu, dok je 2022. završio na drugoj poziciji. Proteklu sezonu zaključio je na petom mjestu ljestvice s 47 bodova, čak 26 manje od prvaka SLovan Bratislave, ali je osvojio nacionalni kup, svoj drugi u povijesti. U finalu je svladao Spartak Trnavu.

Ružomberok je u europsku avanturu krenuo u pretkolima Europske lige gdje je prvo igrao protiv Hajdukovog starog poznanika, kazahstanskog Tobola. Nakon pobjede od 5:2 u prvoj utakmici na domaćem terenu, slovačka ekipa u gostima je poražena s 1:0, no taj joj poraz sigurno nije previše teško pao.

Puno zahtjevniji bio je sljedeći protivnik. Trabzonspor je opravdao ulogu favorita i u prvoj utakmici slavio u gostima s 0:2. Između prvog i drugog dvoboja Slovaci su krenuli i s prvenstvenim susretima, remizirali su na domaćem terenu protiv Banske Bystrice (1:1). Turci su slavili i u uzvratu s 1:0, a Ružomberok odgodio dvoboj drugog kola protiv Žiline, tako da se pripremao samo za ovaj današnji dvoboj.

S druge strane, Hajduk je na svoj europski put krenuo protiv HB Torshavna s Farskih Otoka. Nakon pobjede na Poljudu s 2:0, Bijeli su u uzvratu odigrali bez pogodaka. Nisu briljirali, ali to nije nikakva novost za igranje na umjetnoj travi naših klubova, Ivan Lučić spašavao je u nekoliko navrata, no završilo je remijem.

Remijem nije završilo otvaranje SuperSport HNL-a protiv Slaven Belupa. Hajduk je slavio s 2:1, a s obzirom na to da nema odgoda, već ih za vikend čeka gostovanje kod Lokomotive u Kranjčevićevoj. Abdoulie Sanyang pokazao se u dobrom svjetlu odmah po dolasku, debitirao je i Ivan Rakitić, no jasno je da će moći i da mora puno bolje igrati cijela ekipa.

U kadru Hajduka neće biti Ismaela Dialla koji je trenirao, ali je trčao bez promjene smjera, dok je ozlijeđen i Marko Capan. Zvonimir Šarlija nije trenirao, no ići će na put s ekipom, dok Aleksandar Trajkovski i Niko Kristijan Sigur sve su bliže povratku na terene. Mogli bi dobiti određene minute, ali ništa se neće riskirati. Za dvoboj protiv Trabzonspora u kadru Ružomberoka nije bilo dvojice braniča, Alexandera Seleckog i Jana Masla.

Što su rekli

Adam Tučny, igrač Ružomberoka: "Vidjeli smo da možemo u dvomeču protiv Trabzonspora, zašto onda ne bismo mogli i protiv Hajduka? Možda čak i pobijediti. U utakmicu ćemo ući s puno samopouzdanja, raditi na efikasnosti i siguran sam da možemo napraviti velike stvari."

Gennaro Gattuso, trener Hajduka: "Tjedan dana promatramo protivnika, nisu problem samo njihove dugačke lopte nego i dugačke lopte s presingom. Kada ispucaju loptu, petorica idu u presing. Vidjeli ste i AEK jučer protiv armenske momčadi. Moramo na terenu pokazati da smo bolji. Utakmica traje 180 minuta, vidjet ćemo kako ćemo se postaviti, potrebno je biti inteligentan i pravovremen"

Mjesto, vrijeme, suci

MFK Ružomberok, Ružomberok, 18:30 sati

Sudac: Cesar Soto Grado (Španjolska)

Nedostaju

Ružomberok: Selecky, Maslo (pod upitnikom)

Hajduk: Diallo, Capan (ozljede), Šarlija, Trajkovski, Sigur (pod upitnikom)

Zadnji susret

Ove dvije momčadi nikada se ranije nisu susretale.

Prognoza

Nogometaši Hajduka bit će u ulozi favorita i tako bi se od početka morali postaviti. S obzirom na to da je prva utakmica vjerojatno neće biti toliko rizika, ali do pobjede bi večeras trebao doći. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!