Nogomet

Švedski doprvak stiže na Rujevicu, Rijeka traži dobar rezultat

Petar Jenjić • četvrtak, 08.08.2024.
Švedski doprvak stiže na Rujevicu, Rijeka traži dobar rezultat
Foto: Nel Pavletić/PIXSELL

Rijeka na Rujevici igra prvu utakmicu trećeg pretkola Europske lige. Protivnik će biti vrlo nezgodan, aktualni švedski doprvak Elfsborg, koji je već bio uspješniji protiv dva europska protivnika...

Nogometaši Rijeke večeras igraju prvu utakmicu trećeg pretkola Europske lige protiv švedskog doprvaka Elfsborga. Dvoboj na Rujevici počinje u 20 sati, a sudit će Tasos Sidiropoulos iz Grčke koji je protekle sezone sudio tri utakmice Konferencijske lige, ali i nekoliko utakmica na Arabijskom poluotoku, uz grčke ligaške dvoboje.

Igraj na Rijeka - Elfsborg na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Švedskom klubu sezona je u punom jeku i nakon 17 odigranih kola trenutno zauzima sedmo mjesto s 25 osvojenih bodova i gol razlikom 33:26. Od početka srpnja do danas odigrao je osam utakmica i upisao sedam pobjeda i samo jedan poraz. Sve je krenulo protiv Brommapojkarne koju je svladao s 3:0. Svoj europski put krenuo je protiv ciparskog Pafosa kojeg je u prvoj utakmici porazio s 3:0, a zatim u uzvratu bio isto tako uvjerljiv (2:5).

Prije uzvrata je s 3:5 slavio u gostima kod Hackena u prvenstvu. Nakon toga je svladao Mjallby s 3:1 u prvenstvu i slavio u gostima kod Šerif Tiraspola (0:1). Jedini poraz upisao je protiv Rijekinog poznanika, Djurgardena, koji je slavio s 1:2. Aktualni švedski doprvak je u uzvratu na domaćem terenu protiv Šerifa slavio s 2:0 i potvrdio ovu rundu natjecanja.

Rijeka je u prošlom pretkolu igrala protiv rumunjske Hunedoare i to je bilo vrlo neizvjesno. Nakon 0:0 u gostima, slavila je s 1:0 na Rujevici, iako su gosti imali i penal u drugom poluvremenu koji nisu zabili. U prvom kolu SuperSport HNL-a momčad Željka Sopića odigrala je jako dobro protiv Lokomotive i upisala visoku pobjedu od 4:0. Odlična najava za ovaj dvomeč.

Jasno, prolazak u četvrto pretkolo Europske lige donosi sigurnu europsku jesen jer i uz ispadanje igrala bi skupinu Konferencijske lige. Što se tiče švedskih klubova, igrala je samo protiv Djurgardena koji je na Rujevici slavio s 2:1, a u uzvratu pred svojim navijačima rezultatom 2:0.

U najavi utakmice trener Željko Sopić rekao je da Martin Zlomislić ima još određenih problema s puknućem arkade, dok je Bruno Goda jedini van kadra, a Jorge Obregon na "godišnjem". U klub je u srijedu stiglo dobro poznato ime s hrvatskih travnjaka, Komnen Andrić. Kod Elfsborga ne bi trebalo biti izostanaka.

Što su rekli

Željko Sopić, trener Rijeke: "Po subjektivnom mišljenju, gledajući ždrijeb, to je po trenutnoj formi sigurno najteži protivnik od svih potencijalnih za plasman dalje. Ulog je velik, znamo da nam prolazak donosi minimalno plasman u Konferencijsku ligu. Očekujem rastrčanu Rijeku. Znam da je početak sezone, no vjerujem da ćemo rasti iz utakmice u utakmicu."

Terry Yegbe, igrač Elfsborga: "Rijeka je dobar protivnik, ali mi smo spremni. Dobro smo se pripremili i bit ćemo spremni od samog početka. Najvažnije je da nastavimo raditi sve ono što smo radili do sada tijekom ljeta. Bili smo dobri u europskim utakmicama, igrali pametno i momčadski. Ako nešto krene loše, imamo na umu da postoji i uzvrat."

Mjesto, vrijeme, suci

Rujevica, Rijeka, 20:00

Sudac: Tasos Sidiropoulos (Grčka)

Nedostaju

Rijeka: Goda (ozljeda), Zlomislić (pod upitnikom)

Elfsborg: (-)

Zadnji susret

Bit će im ovo prvi međusobni dvoboj, bilo u natjecateljskim, bilo u prijateljskim utakmicama.

Prognoza

Rijeka traži pobjedu i što bolju poziciju uoči uzvrata. Elfsborg je jako težak protivnik i nekako se realnijim večeras čini remi. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!