Vodeni sportovi

Održan plivački maraton u Seini, Nizozemka došla do pobjede

HINA, Petar Jenjić • četvrtak, 08.08.2024.
Održan plivački maraton u Seini, Nizozemka došla do pobjede
Foto: EPA

Održan je plivački maraton za plivačice na Olimpijskim igrama u Parizu. Slavila je Sharon van Rouwendaal iz Nizozemke ispred Australke Moeshe Johnson...

Nizozemka Sharon van Rouwendaal osvojila je u četvrtak zlatnu medalju u plivačkom maratonu za žene na 10 km na Olimpijskim igrama u Parizu.

Igraj na Rijeka - Elfsborg na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Srebro je osvojila Australka Moesha Johnson, a Ginevra Taddeucci iz Italije broncu. Brazilka Ana Marcela Cuhna, aktualna olimpijska pobjednica, završila je tik uz postolje.

Van Rouwendaal i Moesha su vodile od početka utrke, ali je Nizozemka na kraju slavila s vremenom 2:03:34 nakon što je u zadnjem krugu pretekla australsku plivačicu koja je kroz cilj prošla s 5,5 sekunde sporijim vremenom (2:03:39.7). Talijanka je do bronce doplivala s vremenom 2:03:42.8.

Za nizozemsku plivačicu ovo je treća olimpijska medalja nakon što je u Rio de Janeiru osvojila zlato na 10 km, a u Tokiju srebro.

Utrka je krenula prema planu nakon što su organizatori prethodno objavili da je kvaliteta vode u rijeci Seini dosegla prihvatljive pragove. test

FOTO: EPA/DANIEL IRUNGU

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!