Ostali sportovi

Francuzi održali lekciju Kanadi i pokazali drugačije lice, odlična Njemačka je novi ispit

Branimir Korać • četvrtak, 08.08.2024.
Francuzi održali lekciju Kanadi i pokazali drugačije lice, odlična Njemačka je novi ispit
Foto: EPA

Danas su na rasporedu polufinalni dvoboji olimpijskog turnira košarkaša. U prvom polufinalu moglo bi biti posebno uzbudljivo, a sastaju se Francuska i Njemačka...

Kada se govori o nekakvim kandidatima za visok plasman na velikim natjecanjima, vrlo često se preskaču košarkaši Njemačke. Prije se govorilo da je Njemačka = Nowitzki, a danas, unatoč odličnim rezultatima, nekako i dalje prolaze ispod radara.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

No imaju Nijemci sjajnu reprezentaciju, vrlo kompaktnu i jako dobro vođenu koja ima dosta potencijala i na napadačkoj i na obrambenoj strani. Nipošto nije slučajno ovdje i imat će što za reći u dvoboju protiv Francuske.

Da je Njemačka ozbiljna reprezentacija koja u ovom snažnom kvartetu s pravom pretendira na odličje, pokazuju i dosadašnji rezultati na ovim Olimpijskim igrama. Upisane su sve četiri pobjede i to sve četiri s dvoznamenkastom razlikom.

Prvo je pao Japan s 97:77, zatim je svladan i Brazil s 86:73, a onda i današnji protivnik Francuska s 85:71. U četvrtfinalu Njemačka je igrala protiv Grčke i lako slavila sa 76:63.

Sve četiri pobjede upisane su protiv renomiranih protivnika uz dobru igru. I taj međusobni dvoboj u skupini veliko je upozorenje Francuskoj. Dobila je lekciju, Njemačka je bila bolja i zasluženo slavila.

Općenito Francuska u skupini nije impresionirala. Japan je primjerice pobijedila tek u produžetku i to iako je Japan igrao u završnici bez Hachimure koji je isključen. Jedini susret u kojem su Francuzi pokazali baš pravo live je onaj u četvrtfinalu protiv snažne Kanade koju su svladali s 82:73.

Protiv Njemačke trebat će najmanje takav nastup ako Francuzi žele ostvariti cilj i ući u finale Olimpijskih igara.

Mjesto, vrijeme

Pariz, Accor Arena, 17:30

Prošli dvoboj

Njemačka i Francuska sastale su se u skupini gdje su Nijemci bili sjajni i slavili s 85:71. Dennis Schröder i Franz Wagner upisali su po 26 poena, a kod Francuske Victor Wembanyama dodao je 14 uz 12 skokova.

Prognoza

Njemačka je bolja momčad, balansiranija, ali individualna kvaliteta je na strani Francuza. Nijemci u ovom trenutku izgledaju bolje i za nijansu su bliže pobjedi kada se sve stavi na vagu. test

FOTO: EPA/CAROLINE BREHMAN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!