Ostali sportovi

Pavlos Kontides iz splitskog Mornara donio Cipru srebro

HINA, Mihaela Bradovski • četvrtak, 08.08.2024.
Pavlos Kontides iz splitskog Mornara donio Cipru srebro
Foto: EPA

Australac Matt Wearn osvojio je olimpijsko zlato, član splitskog Mornara Cipranin Pavlos Kontides srebro, a Peruanac Stefano Peschiera je uzeo broncu u klasi ILCA 7, u kojoj je Filip Jurišić završio kao 19.

Ovo je druga zlatna medalja za Australca Matta Wearna koji je trijumfirao u muškom laseru u Tokiju 2020.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Pavlos Kontides je opet obradovao Ciprane jer je njegovo srebro prva medalja koju je osvojio ciparski sportaš od Londona 2012. godine, gdje je Pavlos, koji većinu vremena provodi u Hrvatskoj i nedavno se oženio za Zagrepčanku, napravio podvig i toj otočnoj zemlji donio prvu olimpijsku medalju uopće.

Stefano Peschiera također je postao nacionalni heroj jer je njegova bronca prva olimpijska medalja za Peru od Barcelone 1992.

Austrijanci Lara Vadlau i Lukas Maehr osvojili su olimpijsko zlato u klasi 470 mješovito na Olimpijskim igrama, dok je Talijanima Ruggeru Titi i Caterini Banti pripao naslov u klasi Nacra 17. Austrijski dvojac je slavio nakon što je u plovu za odličja startao sa začelja, ali su uspjeli doći do zlata. Ni Vadlau niti Mehr nisu imali velikih uspjeha kao pojedinci, ali su se spojili 2021 godine, tekao mješovita posada funkcionirali savršeno i slavili u ovoj novoj olimpijskoj klasi.

Japanska posada Keiju Okada i Miho Yoshioka su srebrni, a Anton Dahlberg i Lovisa Karlsson iz Švedske brončani.

Tita i Banti uzeli su zlato u mješovitom višetrupcu, Nacri 17 zadnjega dana jedriličarskih natjecanja u Marseilleu. Argentinci Mateo Majdalani i Eugenia Bosco osvojili su srebro, a Novozelanđani Micah Wilkinson i Erica Dawson broncu. test

FOTO: EPA/OLIVIER HOSLET

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!