Ostali sportovi

Žuvela: 'Ako obrana bude agresivna i pokretljiva, u njoj će biti ključ pobjede'

HINA, Mihaela Bradovski • četvrtak, 08.08.2024.
Žuvela: 'Ako obrana bude agresivna i pokretljiva, u njoj će biti ključ pobjede'
Foto: Damir Senčar/HINA

Hrvatski vaterpolisti eliminirali su jednog od najvećih favorita za olimpijsko zlato i sada u polufinalu protiv Mađarske traže borbu za zlato i sigurnu medalju...

Hrvatska vaterpolska reprezentacija sutra u polufinalu vaterpolskog turnira na Olimpijskim igrama u Parizu igra protiv Mađarske a reprezentativci Marko Žuvela i Konstantin Harkov smatraju da će se dobro pripremiti za to i pobijediti.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Duboko smo uvjereni da ćemo se dobro pripremiti, ući agresivniji u tu utakmicu i nemamo se čega bojati. Postavit ćemo se kao i protiv Španjolske protiv koje smo se postavili kao da sutra ne postoji, dat ćemo sve od sebe, poginut ćemo i pokušati ući u to finale", rekao je Žuvela.

"Trebamo biti oprezni što se tiče njihovih šutera, imaju dva dobra ljevaka i moramo spriječiti lake golove. Budemo li kompaktni, budemo li agresivniji i budemo li htjeli više od njih, mislim da ćemo pobijediti", dodao je, naglašavajući važnost dobre obrane.

"Bijač je jučer odlično branio i Vogel je jučer bio dobar, obranio je tri penala, ali golmanu će biti lakše ako je obrana pokretljivija. Ako obrana bude agresivna i pokretna u njoj će biti ključ sutrašnje pobjede", zaključio je.

"Već smo igrali tri finala velikih natjecanja ovo je polufinale ja to gledam kao svaku drugu utakmicu ulazim sa željom za pobjedu s dozom agesivniću i željom za pobjedom."

Harkov ističe kako smatra Mađare jednim od favorita vaterpolskog turnira u Parizu.

"Prošlu smo utakmicu svi odigrali sjajno, ali idemo utakmicu po utakmicu. Mi znamo sve o njima i oni o nama jer igramo zajedno u klubovima i puno smo puta igrali u reprezentacijama. Vidjet ćemo, po meni su Mađari jedan od favorita. Oni ne igraju klasičan vaterpolo, ulaze sa svih pozicija", osvrnuo se Harkov na sutrašnjeg suparnika.

"Moramo se braniti, oni imaju dva vrhunska ljevaka, a mi ćemo morati nekako ometati njihov posao, zatvoriti ih. Nadam se da možemo ponoviti utakmicu protiv Španjolske", rekao je Harkov.

"I Bijač i Vogel su sjajni vratari, ali nije samo na njima, pita se nešto i obranu i napad. Nadam se da će naš vratar sutra biti bolji", zaključio je.

Sutrašnji polufinalni susret između Hrvatske i Mađarske je na rasporedu u 19.35 sati. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!