Ostali sportovi

Nijemcima i Novozelanđankama zlato u kajaku četverosjedu

HINA, Mihaela Bradovski • četvrtak, 08.08.2024.
Nijemcima i Novozelanđankama zlato u kajaku četverosjedu
Foto: EPA

Njemački kajakaši drugi put zaredom osvojili su zlatnu olimpijsku medalju u utrci kajaka četverosjeda na 500 m, a u istoj disciplini su olimpijske pobjednice postale novozelandske kajakašice.

Njemačka posada je pretrpjela samo jednu izmjenu u odnosu na onu koja je osvojila zlato na Igrama u Tokiju pa su Max Rendershmidt, Max Lemke i Tom Liebscher-Lucz ponovili ono što su napravili prije tri godine, dok je svoje prvo olimpijsko zlato osvojio Jacob Schopf, koji iz Tokija ima srebro iz dvosjeda na 1000 m.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nijemci su za pobjedu postigli vrijeme 1:19.80 minuta te su za četiri stotinke nadmašili australsku posadu koja je u polufinalu postavila novo najbolje vrijeme u povijesti olimpijskih igara (1:19.22), ali nije to uspjela ponoviti u finalu. Broncu je osvojio španjolski četverosjed (1:20.05).

Uzbudljivo je bilo i u utrci ženskih četverosjeda, u kojoj su Lisa Carrington, Alicia Hoskin, Olivia Brett i Tara Vaughn Novom Zelandu donijele još jedno zlatno olimpijsko odličje. Za 35-godišnju Carrington ovo je šesti olimpijski naslov, ali prvi u četverosjedu.

Novozelanđanke su u finalu do cilja stigle za 1:32.20 minuta. Drugoplasirane Njemice su bile sporije za 42 stotinke (1:32.62), a broncu je osvojila mađarska posada (1:32.93). test

FOTO: EPA/ALI HAIDER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!