Ostali sportovi

Amerikanke nakon velike drame izborile finale, a tamo će braniti zlato

HINA, Mario Borko • četvrtak, 08.08.2024.
Amerikanke nakon velike drame izborile finale, a tamo će braniti zlato
Foto: EPA

Američke odbojkašice pobjedom protiv Brazila izborile su drugo uzastopno finale Olimpijskih igara u kojem će braniti zlato osvojeni prije tri godine u Tokiju. Brazilke su pružile odličan otpor, ali u odlučujućem set Amerikanke su bile koncentriranije...

Prve finalistice odbojkaškog olimpijskog turnira su američke igračice, braniteljice naslova, koje su u polufinalu, u dramatičnom dvoboju, pobijedile Brazil s 3-2 u setovima.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Amerikanke su vodile 1-0 i 2-1 u setovima, ali su morale igrati dramatičan peti set kako bi se probile u finale koje je na rasporedu u nedjelju, od 13 sati. SAD će tada igrati protiv boljeg iz drugog polufinala, od 20 sati za finale igraju Italija i Turska.

U petom setu su prve do dva poena prednosti došle Brazilke. SAD su uspjele odličnom igrom u sredini petog seta napraviti preokret. Okrenule su na 12:8 i potom iskoristile drugu meč-loptu za ulazak u finale.

Meč Brazila i SAD-a je bila repriza finalne utakmice s Igara u Tokiju. Tada su Amerikanke osvojile zlatnu medalju nakon pobjede 3-0. Brazilke imaju naslove iz Pekinga i Londona, a zanimljivo da su tada do zlata dolazile upravo preko Amerikanki koje su pobjeđivale u finalnim dvobojima.

S 26 poena najbolja je kod Amerikanki bila Kathryn Plummer. Avery Skinner je odlično odigrala u petom setu te je ukupno skupila 19 poena, a Andrea Drews 18. Kod Brazila su najbolje bile Ana Cristina s 24 i Gabi Guimaraes sa 16 poena.

Olimpijski turnir odbojkašica, polufinale:
SAD - Brazil 3-2 (25:23, 18:25, 25:15, 23:25, 15:11)

FOTO: EPA/DIVYAKANT SOLANKI

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!