Ostali sportovi

Ovoga puta produžetci su pripali Francuskoj koja je ušla u treće uzastopno finale OI

HINA, Mario Borko • četvrtak, 08.08.2024.
Ovoga puta produžetci su pripali Francuskoj koja je ušla u treće uzastopno finale OI
Foto: EPA

Rukometašice Francuske, nošene gromoglasnom podrškom tribina u Lilleu, uspjele su u produžetku pobijediti Švedsku i tako izboriti treće uzastopno finale Olimpijskih igara...

Za razliku od njihovih muških kolega, koji su u četvrtfinalu nakon produžetka poraženi od Njemačke, francuske rukometašice izborile su finale Olimpijskih igara nakon što su u polufinalnom ogledu, također nakon produžetaka, pobijedile Švedsku s 31:28 (25:25).

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Francuskinje će tako biti u prilici obraniti zlato iz Tokija gdje su u finalu porazile Rusiju s 30:25. Francuska je i aktualni prvak svijeta, a ovo joj je treće uzastopno finale Olimpijskih igara.

Nakon što su dobile prvo poluvrijeme s 12:10, Šveđanke su bile u vodstvu i veći dio nastavka.

U 44. minuti su imale je i najvećih plus četiri (20:16), a četiri gola prednosti imale se i u 45. minuti (21:17). Francuska je šest minuta prije kraja uspjela izjednačiti (22:22), a u završnim minutama gledali smo igru gol na gol.

Švedska je minutu prije kraja povela 25:24, a produžetak je izborila Tamara Horacek izjednačivši 16 sekundi prije kraja na 25:25. Francuskinje su u produžetku zaigrale bolje dobivši taj dio igre sa 6:3.

Francusku su do pobjede predvodile spomenuta Horacek s osam i Estelle Nze Minko sa sedam golova, dok su Laura Glauser (12) i Hatadou Sako (8) sakupila ukupno 20 obrana.

Na švedskoj strani najefikasnije su bile Nathalie Hagman sa šest i Jasmina Roberts s pet golova. Johanna Bundsen je imala 16 obrana.

U drugom polufinalnom susretu sastaju se Norveška i Danska.

Olimpijske igre, polufinale:
Francuska – Švedska 31:28 (25:25)

FOTO: EPA/ALEX PLAVEVSKI

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!