Ostali sportovi

U afričkom dvoboju Marokanci 'šesticom' do prve olimpijske medalje

Mario Borko • četvrtak, 08.08.2024.
U afričkom dvoboju Marokanci 'šesticom' do prve olimpijske medalje
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

U utakmici za broncu na olimpijskom turniru u nogometu, Maroko je sa šest golova ponizio Egipat i tako u osmom pokušaju došao do prve olimpijske medalje...

U afričkom obračunu za brončanu medalju na olimpijskom nogometnom turniru, Maroko je sa 6:0 pobijedio Egipat i tako prvi puta u svojoj povijesti stigao do olimpijske medalje u ovom sportu. Marokancima je ovo ukupno druga medalja u Parizu, ali i potvrda da Svjetsko prvenstvo u Kataru nije bilo iznimka.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Egipćani nisu zalutali u polufinale, u skupini su ostali neporaženi, pobijedili Španjolsku i na jedanaesterce u četvrtfinalu izbacili Paragvaj. Da je tvrd orah, Egipat je pokazao u polufinalu gdje je domaćina Francusku odvukao u produžetke, a čini se da je tamo ostao bez goriva.

Maroko je bez finala ostao nakon što je ispustio prednost od 1:0 i izgubio od Španjolske, ali je protiv Faraona sve naplatio. Abde Ezzalzouli u 23. minuti i Soufiane Rahimi u 26. minuti dali su Marokancima veliku prednost, a Egipat se raspao u drugom dijelu.

Bilal El Khannouss u 51. je riješio pitanje pobjednika, a Rahimi s drugim golom u 64. i Akram Nakach u 73. do vrha su napunili mrežu Egipćana. Najveća zvijezda marokanske reprezentacije Achraf Hakimi u 87. minuti stavio je točku na “i“.

Nogometaši Maroka donijeli su tako drugu medalju na ovim Igrama za svoju zemlju, a prvu u povijesti za marokanski nogomet. Bio je ovo osmi nastup za Marokance na olimpijskom nogometnom turniru.

Iako ovdje nastupaju nogometaši do 23 godine, ovo je potvrda četvrtog mjesta s prošlog Svjetskog prvenstva i dokaz da na Maroko u budućnosti treba itekako ozbiljno računati.

Egipat je 13. puta nastupio na Olimpijskim igrama, a ponovio je uspjeh iz Tokija 1964. godine kad je također završio četvrti. test

Olimpijske igre, utakmica za broncu:
Maroko – Egipat 6:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!