Ostali sportovi

Talijanke napokon dočekale olimpijsku medalju, protiv SAD-a za zlato

HINA, Mario Borko • četvrtak, 08.08.2024.
Talijanke napokon dočekale olimpijsku medalju, protiv SAD-a za zlato
Foto: EPA

Odbojkašice Italije opravdale su status favorita i pridružile se Amerikankama u finalu olimpijskog turnira. Turkinje su pružile nešto bolji otpor nego u grupnoj fazi, ali više od toga nije išlo...

Talijanske odbojkašice nastavile su sa sjajnim igrama i rezultatima na Olimpijskim igrama te su se plasirale u finale nakon pobjede protiv Turske od 3-0 (25:22, 25:19, 25:22). Ovo je prvo finale u povijest za Talijanke koje su posljednjih godina sami svjetski vrh, ali im je nedostajala olimpijska medalja.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U dosadašnjih pet susreta Talijanke su izgubile samo jedan set, u premijernom meču protiv Dominikanske Republike. Polufinalnog suparnika Tursku su svladale i u skupini, također s 3-0.

Po prvi puta su se Talijanke plasirale u finale na olimpijskim igrama u povijesti, a sada će u nedjeljnom finalu, od 13 sati, protiv Amerikanki loviti zlatnu medalju. Dan ranije će utakmicu za treće mjesto igrati Brazil i Turska.

Paola Ogechi Egonu je s 24 poena bila najbolja kod Italije, dok je 12 poena imala Myriam Sylla. Sa 17 poena najbolja je turska igračica bila Melissa Teresa Vargas.

Italija je stalni sudionik olimpijskog turnira od 2000. godine, a od tada je četiri puta zaustavljena u četvrtfinalu. I za Tursku je sam plasman u polufinale povijesni uspjeh, ali sada joj slijedi borba za broncu protiv Brazila. test

Olimpijski turnir odbojkašica, polufinale:
Italija - Turska 3-0 (25:22, 25:19, 25:22)

FOTO: EPA/MAST IRHAM

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!