Sportnet

Ćorić bez šansi protiv prvog igrača svijeta, potop favorita u Montrealu

Mario Borko • četvrtak, 08.08.2024.
Ćorić bez šansi protiv prvog igrača svijeta, potop favorita u Montrealu
Foto: EPA

U drugom kolu ATP Mastersa u Montrealu, jedini hrvatski predstavnik Borna Ćorić poražen je od prvog igrača svijeta Jannika Sinnera, a drugo kolo obilježili su iznenađujući porazi favorita...

Nakon uspješno odrađenih kvalifikacija i pobjede u prvom kolu Mastersa u Montrealu, Borna Ćorić zaustavljen je u drugom kolu od prvog igrača svijeta Jannika Sinnera sa 6:2, 6:4.

Igraj na mečeve turnira u Montrealu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U prvom setu Talijan je apsolutno dominirao. Dva puta je oduzeo servis najboljem hrvatskom tenisaču, a u jednom od dva servis gema koja je osvojio, Ćorić je spasio tri break lopte.

U drugom setu je Ćorić odigrao puno bolje. Izgubio je servis na svom drugom servis gemu, ali nakon toga više nije pružio nijednu mogućnost za oduzimanjem servisa Sinneru. Kod zaostatka 3:2 došao je i do svoje jedine break lopte, ali Talijan je to spasio i na kraju sa 6:4 osigurao prolaz u treće kolo.

Ohrabrujuće je za Ćorića što je njegova igra kroz turnir rasla i što je u drugom setu bio konkurentan prvom igraču svijeta. Jedini hrvatski tenisač koji se nalazi među 100 najboljih na svijetu (ATP, 94.) u velikoj je krizi, a tek je drugi puta ove godine uspio povezati tri pobjede, prvi put nakon veljače.

Bez obzira na poraz Ćorić je ulaskom u drugo kolo osvojio vrijedne bodove i trebao bi napredovati oko deset pozicija.

Turnir su obilježila iznenađujuća ispadanja Danila Medvedeva koji je sa 6:4, 1:6, 6:2 izgubio od Alejandra Davidovicha Fokine i Stefanosa Tsitsipasa koji je poražen od 576. igrača svijeta Keija Nishikorija.

S turnira je ispao i 12. igrač svijeta Tommy Paul kojeg je sa 6:2, 6:7(5), 6:1 porazio sunarodnjak Brandon Nakashima. 15. na ATP ljestvici Ugo Humbert ispao je od Portugalca Nuna Borgesa, a polufinalist Olimpijskih Igara Felix Auger-Aliassime na domaćem je terenu poražen od Talijana Flavija Cobollijatest

ATP Masters Montreal, 2. kolo:
Jannik Sinner (Italija, 1) – Borna Ćorić (Hrvatska) 6:2, 6:4

FOTO: EPA/Jorge Reyes

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!