Ostali sportovi

Briljantna McLaughlin-Levrone srušila svjetski rekord, Femke Bol pukla pod pritiskom

HINA, Mario Borko • četvrtak, 08.08.2024.
Briljantna McLaughlin-Levrone srušila svjetski rekord, Femke Bol pukla pod pritiskom
Foto: EPA

U jednoj od najočekivanijih utrka na Olimpijskim igrama u Parizu. Amerikanka Sydney McLaughlin-Levrone obranila je zlato iz Tokija i srušila vlastiti svjetski rekord. Najveća konkurentica Femke Bol nije mogla pratiti Amerikanku i na kraju je završila tek kao treća...

Američka atletičarka Sydney McLaughlin-Levrone osvojila je zlatnu medalju na 400 metara s preponama na Olimpijskim igrama u Parizu istrčavši novi svjetski rekord 50.37.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Bila je to utrka koja se s posebnom pažnjom očekivala u Parizu, a braniteljica olimpijskog zlata iz Tokija opravdala je očekivanja i za 28 stotinki sekunde popravila svoj svjetski rekord koji je istrčala u lipnju ove godine u Eugeneu.

Okršaj olimpijske pobjednice iz Tokija i svjetske rekorderke s jedne strane, te Nizozemke Femke Bol, aktualne svjetske prvakinje iz Budimpešte 2023. godine na kraju se pretvorilo u jednosmjernu ulicu.

Utrka je protekla u potpunoj dominaciji 25-godišnje Amerikanke koja je slavila s novim svjetskim rekordom. Treće je to njezino olimpijsko zlato nakon tokijskog i pariškog slavlja na 400m s preponama, te pobjede u štafeti 4x400 u Tokiju.

Srebro je osvojila Amerikanka Anna Cockrell s 51.87, dok je Bol, koja je ostala zapanjenom brzinom McLaughlin. Levrone, završila tek kao treća s rezultatom 52.15, osvojivši tako drugu broncu nakon što je u ovoj disciplini bila treća i u Tokiju. test

FOTO: EPA/ANNA SZILAGYI

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!