Ostali sportovi

Težak poraz za Srbiju, plus 17 nije bilo dovoljno, Amerikanci okrenuli u posljednjoj dionici

Branimir Korać • četvrtak, 08.08.2024.
Težak poraz za Srbiju, plus 17 nije bilo dovoljno, Amerikanci okrenuli u posljednjoj dionici
Foto: EPA

Fantastičan polufinalni dvoboj olimpijskog košarkaškog turnira. Srbija je imala Amerikance u šaci, igrala je sjajno tri četvrtine, ali u posljednjoj dionici Amerikanci su napravili veliki preokret i slavili 95:91...

Odlična utakmica koja je u potpunosti opravdala očekivanja. Znalo se da to neće biti niti slično onom dvobojnu u skupini gdje je SAD vrlo uvjerljivo slavio, ovdje se igralo žestoko s obje strane, a Srbija je propustila ogromnu priliku za pobjedu.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Sjajnim šutom izvana i momčadskom i kompaktnom igrom Srbija je držala SAD u šahu, imala je 17 razlike i kompletnu drugu dionicu držala je SAD u dvoznamenkastom zaostatku.

Nastavilo se u istom ritmu i u trećoj dionici, ali u posljednjih deset minuta SAD se počeo vraćati u utakmicu.

Vrlo čvrsto i tvrdo išli su Amerikanci prema Jokiću, uspjeli su umanjiti njegov utjecaj u završnici, a ostali nisu uspjeli dovršiti posao.

Serijom 7:0 SAD je stigao do poravnanja na 84:84, ubrzo su Amerikanci preuzeli i vodstvo i uspjeli su održavati razliku do kraja susreta.

Na kraju je Srbija ostala bez snage i mirnoće, kada je Curry ubacio za 91:86, lagano se krenulo prema završetku koji se i dogodio.

Steph Curry odigrao je veliku utakmicu, ubacio je čak 36 poena uz osam skokova, Joel Embiid dodao je 19 poena, a LeBron James 16 poena uz 12 skokova i deset asistencija.

Kod Srbije Bogdan Bogdanović ubacio je 20 poena, Jokić 17 poena uz 11 asistencija, a Aleksa Avramović 15 poena. test

Polufinale:
SAD - Srbija 95:91

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!