Nogomet

Konferencijska liga: Karoglan u debiju potopljen od raspoloženih Slovenaca, poraz Zrinjskog

Mario Borko • petak, 09.08.2024.
Konferencijska liga: Karoglan u debiju potopljen od raspoloženih Slovenaca, poraz Zrinjskog
Foto: Mario Strmotić/HINA

U trećem pretkolu Europske lige slovenski predstavnici su ostvarili dvije pobjede, Olimpija je uvjerljivo slavila protiv Karoglanovog Sheriffa, a Maribor je u završnici svladao Vojvodinu. Zrinjski se iz Bugarske vraća s minimalni zaostatkom...

Osijek i Hajduk nisu uspjeli ostvariti pobjede u prvim utakmicama trećeg pretkola Europske lige. U isto vrijeme odigran je velik broj susreta, a istaknut ćemo one najzanimljivije.

Igraj na utakmice Konferencijske lige na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Zrinjski je na gostovanju kod bugarskog Botev Plovdiva izgubio 2:1. Plemići su u zaostatak pali u 35. minuti, Mario Ćuže u 77. izjednačuje, ali Bugari samo dvije minute kasnije dolaze do nove prednosti i za tjedan dana u Mostar putuju s golom viška. Momčad Marija Ivankovića ima aktivan rezultat, ali čeka je zahtjevan posao protiv osvajača bugarskog kupa.

Sheriff je u velikoj krizi, a na klupu je kao vatrogasno rješenje stigao donedavni trener Hajduka Mislav Karoglan. Vatreno krštenje pripremila mu je slovenska Olimpija koja je kod kuće slavila s 3:0 i tako napravila velik korak prema play-offu gdje će joj protivnik biti gubitnik ogleda između Rijeke i Elfsborga.

Celje je s 1:0 pobijedilo Shamrock Roverse u trećem pretkolu Europske lige, a savršen dan za Slovence zaključio je Maribor koji je s 2:1 bio bolji od Vojvodine. Legendarni Josip Iličić u 59. minuti je promašio kazneni udarac, ali je odmah ispravio stvar. Caleb Zady vraća momčad iz Novog Sada u egal, iako je od 70. igrala s igračem manje.

Jedan od najboljih stranaca u Dinamovoj povijesti El Arabi Hilal Soudani u osmoj minuti sudačke nadoknade dao je Violama prednost pred uzvrat.

Spomenimo i da je nakon prve utakmice izglednije da će Osijekov protivnik u slučaju prolaska biti ciparska Omonia koju vodi još jedan bivši trener Hajduka Valdas Dambrauskas. Ciprani su na svom terenu s minimalnih 1:0 svladali mađarski Fehervar.

Izdanak Dinamove škole Karlo Muhar zabio je pobjednički gol za rumunjski Cluj koji je u gostima, u utakmici igranoj u bugarskoj Sofiji pred 147 gledatelja, slavio protiv izraelskog Maccabi Petach Tikve. Susret je sudio Patrik Kolarić, a dodijelio je pet žutih kartona.

Kazahstanska Astana, za koju igraju Marin Tomasov, Josip Čondrić, Karlo Bartolec i Branimir Kalaica puno lakše se od Rijeke obračunala s rumunjskim drugoligašem Corvinulom. Prva utakmica igrana u Hunedoari završila je 1:2 za Kazahstance. test

Konferencijska liga, treće pretkolo:
Ružomberok - Hajduk 0-0
Osijek - Zira 1-1 (Matković 38 / Utzig 90+6-11m)
Ararat Armenia - Puskas Akademia 0-1
Auda - Drita 1-0
Ordabasy - Pjunik 0-1
Iberia - Istanbul Basaksehir 0-1
HJK Helsinki - Dečić 1-0
Ilves - Djurgarden 1-1
Mlada Boleslav - Hapoel Beer Sheva 1-1
Silkeborg - Gent 2-2
Brondby - Legia Varšava 2-3
Zuerich - Vitoria Guimaraes 0-3
Olimpija - Šerif 3-0
Omonia Nicosia - Fehervar 1-0
CSKA 1948 - Pafos 2-1
Ballkani - Larne 0-1
Botev Plovdiv - Zrinjski 2-1
Corvinul - Astana 1-2
Kilmarnock - Tromso 2-2
Maccabi Petah Tikva - Cluj 0-1
Maribor - Vojvodina 2-1
Vikingur Reykjavik - Flora Tallinn 1-1
Spartak Trnava - Wisla Krakow 3-1
St. Mirren - Brann 1-1
St. Patricks - Sabah 1-0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!