Ostali sportovi

Američka zvijezda zbog COVID-a više neće nastupiti na Olimpijskim igrama u Parizu

HINA, Mario Borko • petak, 09.08.2024.
Američka zvijezda zbog COVID-a više neće nastupiti na Olimpijskim igrama u Parizu
Foto: EPA

Noah Lyles zbog zaraze Koronavirusom nije uspio uzeti olimpijsko zlato na 200 metara. Trebao je trčati u još dvije štafete, a sada je obznanio da su za njega Olimpijske igre u Parizu završene...

Najveća američka atletska zvijezda Noah Lyles trebao je u Parizu naslijediti Usaina Bolta, osvojiti tri zlata i postati globalni fenomen, ali Amerikanac se nakon zlata na 100 metara, zarazio Koronavirusom, na 200 metara je tako osvojio samo broncu, a nakon toga je obznanio da su Igre za njega završene.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

“Mislim da su moje Olimpijske igre 2024. gotove. Ovo nisu Olimpijske igre o kojima sam sanjao, ali ispunile su mi srce radošću. Nadam se da su svi uživali, bez obzira na to jeste li me podržavali ili bili protiv mene", napisao je američki sprinter u četvrtak kasno navečer na svojim društvenim mrežama nakon što je otkrio da boluje od Covida nedugo poslije osvajanja bronce na 200 metara.

Nakon dvije pojedinačne utrke u kojima je na 100 m osvojio zlato, a onda na 200 m broncu, očekivalo se da će Lyles sudjelovati i u finalu štafete na 4x100m u petak navečer, prije hipotetskog sudjelovanja na subotnjem finalu 4x400m u subotu.

Sunarodnjak Kenny Bednarek bio je srebreni na 200 metara, a komentirao je mogući izostanaka Lylesa i kako to utječe na američku štafetu.

"Ako ne bude mogao trčati, morat ćemo ponovno sastaviti tim kako bismo postigli što bolji rezultat. Dvojica momaka koji su trčali u utrkama u četvrtak moji su partneri na treningu i ako jedan ili drugi budu tamo u finalu, s odnosom koji imamo, mislim da još uvijek možemo obaviti posao."

Lyles je u četvrtak navečer u finalu na 200 metara osvojio broncu, vidno fizički slab i napuštajući stazu u invalidskim kolicima. Poslije utrke je objasnio da je bio pozitivan na Covid u utorak ujutro, dan prije polufinala:

“Brzo su me smjestili u karantenu u blizini Olimpijskog sela i pokušao sam uzeti lijekove koje smijem. Rekli su mi da mogu nastupiti, ali sam se držao podalje od ostalih nakon zavoja. Od posljednja tri dana, ovaj dan je bio daleko najbolji. Ne mogu reći da sam na 100 posto, nego na 90 ili 95 posto", zaključio je Lyles.

Zlato je u utrci na 200 metara prvi puta osvojio atletičar s afričkog kontinenta Bocvanac Letsile Tebogotest

FOTO: EPA/RONALD WITTEK

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!