Tenis

Đoković otkazao nastup na Mastersu i ostao bez 1000 ATP bodova

HINA, Mario Borko • petak, 09.08.2024.
Đoković otkazao nastup na Mastersu i ostao bez 1000 ATP bodova
Foto: Damir Senčar/HINA

Nakon, prije svega emocionalno, iscrpljujućeg nastupa na Olimpijskim igrama i osvajanja povijesnog zlata, Novak Đoković povukao se s turnira u Cincinnatiju gdje je trebao braniti naslov od prošle godine i 1000 ATP bodova...

Srpski tenisač Novak Đoković odustao je od nastupa na teniskom turniru Cincinnati Opena gdje je od sljedećeg tjedna trebao braniti naslov nakon trijumfa u pojedinačnoj konkurenciji na Olimpijskim igrama u Parizu, objavili su organizatori u četvrtak.

Igraj na mečeve turnira u Montrealu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Đoković je pobjedom nad Španjolcem Carlosom Alcarazom u finalu u Parizu postao tek peti igrač koji je osvojio sva četiri pojedinačna Grand Slama turnira i olimpijski naslov u karijeri.

"Svakako razumijemo da je dolazak u Cincinnati u kratkom razmaku od njegovog olimpijskog trijumfa. Njegovo osvajanje naslova ovdje prošle godine bilo je tako nezaboravno. Nestrpljivi smo da ga uskoro ponovno vidimo na terenu", rekao je direktor turnira Bob Moran.

Đokovićevo odustajanje povuklo je u glavni ždrijeb Francuza Giovannija Mpetshija Perricarda.

Prošle godine u Cincinnatiju Đoković je u epskom finalu nakon gotovo četiri sata igre pobijedio Alcaraza, prije odlaska na US Open gdje je osvojio posljednji od svoja 24 Grand Slam naslova.

Srpski tenisač vjerojatno će tako prepustiti drugu poziciju na ATP ljestvici Španjolcu i dodatno se udaljiti od prvog mjesta kojeg drži Talijan Jannik Sinnertest

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisATP Tour
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!