Nogomet

Napadači mogu mirnije spavati, legendarni Portugalac objavio kraj karijere

HINA, Mario Borko • petak, 09.08.2024.
Napadači mogu mirnije spavati, legendarni Portugalac objavio kraj karijere
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Legendarni Portugalac Pepe objavio je na društvenim mrežama da završava svoju nogometnu karijeru. Bez obzira na to što je iza sebe imao odličnu sezonu u Portu i sjajan nastup na Euru s reprezentacijom, 41-godišnjak je odlučio kopačke objesiti o klin...

Portugalski branič Kepler Laveran de Lima Ferreira, poznatiji kao Pepe (41) objavio je nakon više od 20 godina prekid profesionalne karijere.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Želio bih zahvaliti svima", rekao je Pepe u videu objavljenom na svom Instagram računu, zahvalivši se klubovima u kojima je igrao, reprezentaciji, te svojoj obitelj. Komentar na objavu ostavio je i hrvatski kapetan Luka Modrić

"Ne mogu a da ne zahvalim i svim predsjednicima koji su vjerovali u mene. Svim zaposlenicima svih klubova u kojima sam bio, koji su duša i srž klubova i reprezentacija. I želim zahvaliti svima u pozadini. Želim ostaviti zahvalu i zagrljaj zahvalnosti za sve vas. I svima vam puno hvala", poručio je.

Pepe je rođen u Brazilu, a u Portugal se preselio s 18 godina započevši svoju profesionalnu karijeru u Maritimu u kojem se zadržao tri godine. Potom je tri sezone nosio dres Porta, zatim je deset godina proveo u Real Madridu, jednu u Bešiktašu, a posljednjih pet sezona ponovo u Portu.

Tijekom karijere je osvojio čak 27 klupskih trofeja pri čemu tri Lige prvaka s Real Madridom. Za portugalsku reprezentaciju upisao je 141 nastup, a 2016. je bio jedan od najzaslužnijih za naslov prvaka Europe.

Branič je postao poznat zbog vrlo agresivnog načina igre i velike požrtvovnosti. Nikada se nikoga nije bojao, uvijek je bio vrlo agresivan i na rubu kartona, a u 878 utakmica tijekom karijere zaradio je 17 crvenih i 210 žutih kartona.

Pepeova posljednja utakmica bila je na Euru 2024., gdje je Portugal poražen od Francuske na jedanaesterce u četvrtfinalu. 41-godišnjak je odigrao svih 120 minuta i tako postao najstariji igrač u povijesti europskih prvenstava. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!