Ostali sportovi

Mađari se najbolje snašli u Seine i odnijeli dvije medalje u plivačkom maratonu

HINA, Mario Borko • petak, 09.08.2024.
Mađari se najbolje snašli u Seine i odnijeli dvije medalje u plivačkom maratonu
Foto: EPA

U plivačkom maratonu na deset kilometara, Mađari su odnijeli zlato i broncu. Kristof Rasovszky, nakon srebra u Tokiju, postao je olimpijski pobjednik, a podbacili su Nijemci...

Mađar Kristof Rasovszky, olimpijski viceprvak iz Tokija i svjetski prvak, osvojio je u petak zlatnu medalju u muškom plivačkom maratonu na 10 km na Olimpijskim igrama u Parizu.

Rasovszky je slavio u napetoj utrci s vremenom 1 sat 50 minuta i 52 sekunde, a 22-godišnji Nijemac Oliver Klemet do srebra je stigao s 2,1 sekundu sporijim s vremenom (1:50:54.8), dok je bronca pripala još jednom Mađaru Davidu Betlehemu (1:51:09.00).

Aktualni olimpijski pobjednik, Nijemac Florian Wellbrock, koji je uz Rasovszkog vodio veliki dio utrke, na kraju je zaostao u posljednjim krugovima i završio tek na 8. mjestu.

Nakon nekoliko otkazanih treninga od početka Olimpijskih igara, Međunarodna plivačka federacija (World Aquatics) odobrila je maratonska plivačka natjecanja u četvrtak i petak jer je kvaliteta vode u Seini bila u skladu s traženim limitima. test

FOTO: EPA/DANIEL IRUNGU

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!