Ostali sportovi

Veliko finale na Parku prinčeva, Francuzi i Španjolci u borbi za zlato

Branimir Korać • petak, 09.08.2024.
Veliko finale na Parku prinčeva, Francuzi i Španjolci u borbi za zlato
Foto: EPA

Olimpijski nogometni turnir je prvi počeo, još prije otvaranja Olimpijskih igara, a danas će muški turnir biti zaključen velikim finalom između Francuske i Njemačke...

I prije nego je krenula cijela olimpijska priča, nogometaši i nogometašice počeli su s odigravanjem utakmica. To je već tradicionalno, a danas ćemo saznati tko će u muškoj konkurenciji osvojiti zlatno odličje.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U finalu se sastaju Francuska i Španjolska s početkom u 18 sati, a tri sata ranije u Lyonu će biti odigran dvoboj za broncu kod nogometašica u kojem se sastaju Španjolska i Njemačka.

Francuzi u muškom turniru i dalje ne znaju za poraz. Imali su sve pobjede do polufinala gdje su prvi put nakon 90 minuta na semaforu imali neodlučen ishod. Stajalo je 1:1 da bi u produžecima ipak svladali Egipćane i prošli dalje.

Protiv Argentine u četvrtfinalu imali su problema, ali uspjeli su slaviti s 1:0, a protiv Egipta su bili dominantni, imali 31 udarac na gol, ali do 83. minute su bili u zaostatku. Tada je Jean-Philippe Mateta, najbolji francuski strijelac na ovom turniru s četiri gola, zabio za 1:1.

U produžecima je Egipat odmah ostao bez isključenog Fayeda, Mateta je zabio za preokret, a Michael Olise potvrdio je prolaz u finale.

Španjolci su pak prolaz u četvrtfinale osigurali već nakon dva kola pobjedama protiv Uzbekistana i Dominikanske Republike pa je poraz u posljednjem kolu protiv Egipta bio bez posljedica.

U četvrtfinalu su odradili odličnu utakmicu protiv Japana koji je svladan s visokih 3:0 da bi u polufinalu pao i Maroko s 2:1.

Mjesto, vrijeme, sudac

Pariz, Park prinčeva, 18:00

Sudac: Abatti Abel (Brazil)

Prošli dvoboj

Francuska i Španjolska na olimpijskim igrama sastale su se samo jednom i to 1996. godine u Atlanti kada je susret u skupini završio 1:1.

Prognoza

Iako je ovo potpuno otvoren dvoboj, Francuska je blagi favorit. test

FOTO: EPA/Kiko Huesca

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!