Ostali sportovi

Nakon dramatičnog četvrtfinala, Njemačka i Francuska bore se za finale Olimpijskih igara

Branimir Korać • petak, 09.08.2024.
Nakon dramatičnog četvrtfinala, Njemačka i Francuska bore se za finale Olimpijskih igara
Foto: EPA

Danas su na rasporedu polufinalni susreti olimpijskog rukometnog turnira. U prvom polufinalu sastaju se Njemačka i Španjolska, a kasnije igraju Danska i Slovenija...

Iako je teško uspoređivati i to je uglavnom stvar subjektivnog dojma, četvrtfinalni dvoboji muškog rukometnog turnira opravdali su sva očekivanja i svakako spadaju kroz povijest igara među najuzbudljivije i najkvalitetnije.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Španjolska i Njemačka prošle su u polufinale nakon velike drame, Španjolci su kroz produžetke eliminirali Egipat, a Njemačka je ispratila Nikolu Karabatića u mirovinu i domaćina Francusku ostavila bez odličja.

Za Španjolsku je ovaj plasman u polufinale Olimpijskih igara ogromna satisfakcija nakon potpunog debakla na Europskom prvenstvu koje je održano u Njemačkoj. Još jednom su Španjolci pokazali da ih se nipošto ne smije otpisati.

Sada im slijedi dvoboj protiv Njemačke koja također ima visoku kvalitetu, no i ona kao i Španjolska spadala je u neki drugi red favorita, ali je uspjela preskočiti sve prepreke i proći dalje.

Posebno dramatičnu utakmicu igrali su Nijemci u četvrtfinalu gdje im je na putu stajala Francuska. Prognoze uoči početka Olimpijskih igara govorile su kako je najizglednije finale između Danske i Francuske, Danci su još tu, ali Francuza više nema.

Za to ispadanje Francuzi su si u velikoj mjeri sami krivi. Na nevjerojatan način su ispustili pobjedu protiv Njemačke, imali su desetak sekundi prije kraja napad, ali Dika Mem je prodao loptu i Njemačka je preko Uscinsa izborila produžetke. Tamo nije bilo ništa manje dramatično, Njemačka se ponovno izvukla i izborila prolaz.

Mjesto, vrijeme, suci

Villeneuve d'Ascq, Stade Pierre-Mauroy, 16:30

Suci: Načevski, Nikolov (Sjeverna Makedonija)

Prošli dvoboj

Njemačka i Španjolska susrele su se u skupini, a Njemačka je bila bolja s 33:31. Uscins s osam i Golla sa sedam golova bili su najbolji.

Prognoza

Vrlo izjednačen dvoboj uz možda malu prednost na strani Njemačke. test

FOTO: EPA/YAHYA ARHAB

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!