Olimpijske igre 2024., nokaut faza, polufinale, 09.08.2024, 16:30 h
Njemačka
Njemačka 25:24 Španjolska
Španjolska

Njemačka na krilima Wolffa izborila prvo olimpijsko finale od Atene

Petar Jenjić • petak, 09.08.2024.
Njemačka na krilima Wolffa izborila prvo olimpijsko finale od Atene
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Njemačka rukometna reprezentacija izborila je finale Olimpijskih igara u Parizu nakon što je, poslije velike drame, svladala Španjolsku pogotkom prednosti...

Još jedna dramatična utakmica je iza nas u knock-out fazi olimpijskog rukometnog turnira. Prvi polufinalni dvoboj otišao je na stranu Njemačke koja je slavila protiv Španjolske s 25:24.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nakon Francuske u četvrtfinalu, Nijemci su dobili još jednu tijesnu završnicu i izborili prvo finale Olimpijskih igara još od Atene 2004. godine i poraza od Hrvatske. Prvi i jedini naslov imaju 1936. godine.

Njemačka je vodila većim dijelom utakmice, iako se nijednom nije uspijevala odvojiti. Španjolci su golom Agustina Casada poveli 24:23, nešto manje od osam minuta prije kraja. Međutim, golovima Lukasa Mertensa, a zatim i Jurija Knorra, Njemačka je napravila preokret.

Imali su Španjolci svoje šanse, ali nisu mogli preko Andreasa Wolffa koji je imao nevjerojatne 22 obrane. Prvi strijelac bio je Renars Uscins sa šest golova, dok su po četiri dodali Johannes Golla i Juri Knorr.

Španjolski vratari obranili su 12 lopti, a momčad je predvodio Daniel Fernandez s pet golova, po četiri pogotka dodali su Agustin Casado i Ian Tarrafetatest

Olimpijske igre, polufinale:
Njemačka - Španjolska 25:24

Olimpijske igre 2024., nokaut faza

polufinale

Njemačka25:24Španjolska
Slovenija-:-Danska

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Olimpijske igre 2024., nokaut faza

polufinale

Njemačka25:24Španjolska
Slovenija-:-Danska

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!