Vodeni sportovi

Tucak: 'Otvorili smo vrata raja, kroz njih sada trebamo proći'

Petar Jenjić • petak, 09.08.2024.
Tucak: 'Otvorili smo vrata raja, kroz njih sada trebamo proći'
Foto: Damir Senčar/HINA

Hrvatski vaterpolisti ušli su u finale Olimpijskih igara. Izbornik Ivica Tucak ponovno je pohvalio svoje igrače na sjajnoj izvedbi protiv sjajnih Mađara i istaknuo da ih sada čeka prava, rovovska bitka...

Izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak dao je izjavu za HRT nakon pobjede protiv Mađarske i ulaska u finale Olimpijskih igara:

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Vidjeli ste da smo ostavili srce, da smo dali sve što smo mogli dati u jednoj sjajnoj utakmici protiv svjetskog giganta. Prvo Španjolci, sad oni, dozvolit ćete mi da prvo čestitam mojim igračima, to su sjajni dečki, mom stožeru, svima nama. Veličanstven rezultat. Treće finale u godinu dana. Vjerovali smo mi, jedna smo velika reprezentacija, sretan sam zbog njih."

Povratak u olimpijsko finale:

"Otvorili smo vrata raja, kroz njih sada trebamo proći. Ja želim zlato, možda ga ne osvojim i onda ću biti tužan. Sad sam uvjeren da mi imamo snagu da odemo do kraja. Čestitam Srbiji, treće uzastopno olimpijsko finale, svaka čast."

Hrvatska je izdržala u posljednjoj četvrtini:

"Mirni smo, dobri smo, ja to nastojim prenijeti igrače. U jednom sam trenutku poludio zbog njihovog peterca, ali to neću komentirati. Ja se moram usredotočiti na moje igrače, na ove velike stvari koje radimo, da napravimo taj korak do kraja."

Slijedi Srbija u finalu:

"Nisam mogao spavati, nervoza radi, znamo sve o Srbiji i oni sve o nama. Jedna teška, rovovska utakmica protiv sjajnog protivnika. Vjerujem da imamo snagu, a tko će se radovati, vidjet ćemo. Dat ćemo sve što imamo da uzmemo zlato. Meni treba više nego ikome, neka se ne naljute igrači." test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!