OI 2024., nokaut faza, finale, 09.08.2024, 18:00 h
Francuska
Francuska 3:5(1:3, 3:3) Španjolska
Španjolska

Francuzi se vratili i izborili produžetke, Španjolci ipak do zlata!

HINA, Petar Jenjić • petak, 09.08.2024.
Francuzi se vratili i izborili produžetke, Španjolci ipak do zlata!
Foto: EPA

Španjolska nogometna reprezentacija osvojila je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu nakon što je u finalu slavila protiv Francuske s čak 5:3...

Nakon što su seniori osvojili Europsko nogometno prvenstvo u Njemačkoj, sjajno ljeto španjolskog nogometa upotpunila je i olimpijska reprezentacija osvojivši zlato u Parizu. U sjajnom finalu igranom na Parku prinčeva španjolska reprezentacija je pobijedila domaćina Francusku nakon produžetaka s 5:3.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Francuska je došla do vodstva u 11. minuti susreta, udarac iskosa unutar kaznenog prostora uputio je Enzo Millot, a loptu je krivo procijenio Arnau Tenas pa je ista od njega ušla u mrežu.

Samo sedam minuta kasnije Španjolska je poravnala, Alex Baena uposlio je Fermina Lopeza koji nije najbolje zahvatio loptu, ali poslao je vrlo precizno u kut, neobranjivo za francuskog vratara.

Lopez je najbolje reagirao i u 25. minuti kada je u mrežu pospremio odbijanac iz blizine. Tri minute kasnije Španjolci su stigli i do trećeg gola, sjajno je iz slobodnog udarca pogodio Alex Baena.

Francuska je bila korak do smanjenja zaostatka u 57. minuti, no Manu Kone je pogodio prečku. U 78. minuti Francuska je smanjila, a pogodak je zabio Maghnes Akliouche.

U trećoj minuti nadoknade domaćin je uspio izjednačiti iz kaznenog udarca kojeg je realizirao Jean-Philippe Mateta. Brazilski sudac Ramon Abatti je dosudio jedanaesterac zbog prekršaja Turrientesa na Kalimuendu.

Španjolska je do nove prednosti stigla u 100. minuti golom napadača Raya Vallecana Sergija Camella, a sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješio je isti igrač u 120. minuti.

Španjolcima je to drugo olimpijsko zlato nakon slavlja 1992. u Barceloni. test

Olimpijske igre, finale:
Francuska - Španjolska 3:3 (3:5 nakon produžetaka)

FOTO: EPA/MOHAMMED BADRA

OI 2024., nokaut faza

  • Rezultati
  • Ljestvica

finale

Francuska3:5 *Španjolska
1Španjolska 25:3+26
2Francuska 23:5-20

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

OI 2024., nokaut faza

  • Rezultati
  • Ljestvica

finale

Francuska3:5 *Španjolska
1Španjolska 25:3+26
2Francuska 23:5-20

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!