Ostali sportovi

U-20: Hrvatske odbojkašice nastavljaju s pobjedama na Europskom prvenstvu!

Petar Jenjić • petak, 09.08.2024.
U-20: Hrvatske odbojkašice nastavljaju s pobjedama na Europskom prvenstvu!

U četvrtoj utakmici na Europskom prvenstvu do 20 godina do četvrte pobjede stigle su hrvatske odbojkašice. Danas su u tri seta bile bolje od Švedske...

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija do 20 godina upisala je četvrtu pobjedu u susretu četvrtog kola Europskog prvenstva. Danas je imala najlakši posao, protiv reprezentacije Švedske glatko je slavila.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Mlade hrvatske odbojkašice slavile su s 3:0 u setovima. Prvi su dobile s 25-15, drugi su dobile s 25-13, a treći s 25-15. Ovo je prvi meč na natjecanju gdje su dobile meč bez izgubljenog seta.

U sastavu U20 reprezentacije su: organizatorice igre Kate Lijić i Lorena Marija Sesar, korektorice Tonka Bošnjak i Antea Perić, primačice-pucačice Ana Burilović, Mara Štiglić, Lana Sesar i Maja Milovanović, srednje blokerice Aurora Papac, Katarina Drobac, Laura Kesar i Nikolina Dragičević te liberi Tia Kovčo (kapetanica) i Nika Županić.

U sastavu reprezentacije su, uz izbornika Ivicu Radočaja i pomoćnika Gorana Zeca još i kondicijska trenerica Doroteja Jerbić, fizioterapeut Rene Mezak, skaut Marko Aksentijević te team manadžerica Iva Bule.

Podsjetimo, Europsko prvenstvo podijeljeno je u dvije skupine s po osam reprezentacija, a dvije najbolje iz svake idu u polufinale. Sada ih čekaju jedne od favoritkinja natjecanja - Turkinje.

Susret se igra već u subotu od 19 sati, a obje reprezentacije su na vrhu skupine s 11 osvojenih bodova, s tim da je Hrvatska izgubila dva seta više. Turska je prva tri meča dobila 3:0 u setovima, ali je danas nadoknadila dva seta zaostatka protiv Nizozemske i slavila s 3:2. test

Europsko prvenstvo, U-20:
Švedska - Hrvatska 0:3 (15-25, 13-25, 15-25)

FOTO: Hrvatski odbojkaški savez

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!