Ostali sportovi

Nizozemke nakon raspucavanja do zlatne medalje

HINA, Petar Jenjić • petak, 09.08.2024.
Nizozemke nakon raspucavanja do zlatne medalje
Foto: EPA

Završen je olimpijski turnir u hokeju na travi, a do zlatne medalje stigle su hokejašice Nizozemske koje su u finalnom dvoboju bile bolje od reprezentacije Kine...

Nizozemska ženska reprezentacija u hokeju na travi osvojila je naslov olimpijskih pobjednica u Parizu nakon što je u finalu boljim izvođenjem penala svladala Kinu.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nakon 60 minuta igre bilo je 1:1 (0:1, 0:0, 0:0, 1:0), Kineskinje su povele golom Yi Chen (6), a na 1:1 izjednačila je Yibbi Jansen (51), da bi pri penala Nizozemke bile uspješnije s 3:1.

Bio je ovo drugi okršaj Nizozemki i Kineskinja u Parizu, prije devet dana su se srele u skupini, a tada su Nizozemke bile uvjerljive s 3:0.

Nizozemska je tako osvojila oba zlata u hokeju, u četvrtak su muškarci u svom finalu također nakon raspucavanja svladali Nijemce.

Za Nizozemsku je ovo četvrto zlato u hokeju na travi s posljednjih pet Igara, najbolje su bile i u Pekingu 2008., Londonu 2012. te Tokiju 2021., a nastupile su u svom šestom uzastopnom finalu, 2004. u Ateni i 2016. u Riju su bile srebrne.

S druge strane, za Kineskinje je ovo druga medalja u hokeju na travi u povijesti i drugo srebro, prvo su osvojile još prije 16 godina na svom terenu u Pekingu.

Broncu su osvojile Argentinke koje su u dvoboju za treće mjesto svladale Belgijanke s ukupnih 5:3. Nakon 2:2 u 60 minuta, u raspucavanju su uspješnije bile Argentinke koje sada ukupno u povijesti imaju tri srebra i tri bronce. Belgijanke ostaju i dalje čekati premijernu olimpijsku medalju. test

Olimpijske igre, finale:
Nizozemska - Kina 1:1 (3:1 penali)

FOTO: EPA/YAHYA ARHAB

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!