Ostali sportovi

Nevjerojatni Lavreysen novim zlatom nastavlja svoju dominaciju

HINA, Petar Jenjić • petak, 09.08.2024.
Nevjerojatni Lavreysen novim zlatom nastavlja svoju dominaciju
Foto: EPA

Do nove titule olimpijskog pobjednika stigao je nizozemski biciklist na pisti Harrie Lavreysen. On je obranio titulu iz Tokija, a ukupno ima četiri zlatne medalje...

Nizozemac Harrie Lavreysen potvrdio je titulu najbržeg biciklista na pisti obranivši naslov olimpijskog pobjednika u sprintu.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Lavreysen je u finalu pojedinačnog natjecanja sprintera sa 2-0 svladao Australca Matthewa Richardsona. Za "letećeg Nizozemca" ovo je drugo zlato na ovogodišnjim Igrama, bio je i članom zlatne nizozemske reprezentacije u momčadskom sprintu.

Tako je time ponovio uspjeh otprije tri godine iz Tokija kada je također osvojio zlata i u momčadskoj i u pojedinačnoj konkurenciji. Uz četiri olimpijska zlata Lavreysen ima i 13 naslova svjetskih prvaka, od toga pet uzastopnih u pojedinačnom sprintu.

Broncu je osvojio Britanac Jack Carlin koji je u dvoboju za treće mjesto s 2:1 svladao Nizozemca Jeffreyja Hooglanda.

Naslov olimpijskih pobjednica u madisonu za biciklistice osvojile su Talijanke Chiara Consonni i Vittoria Guazzini koje su u kaotičnom finalu sakupile 37 bodova, 17 u sprintovima i 20 zbog preticanja konkurencije za jedan krug.

Srebro su osvojile Britanke Neah Evans i Elinor Barker koje su svoj 31 bod osvojile isključivo u sprintovima, dok su brončane Maike van der Duin i Lisa van Belle s 28 bodova, osam u sprintovima i 20 za preticanje konkurencije. Četvrte su ostale Amerikanke s 18 bodova, a pete Francuskinje sa 17. test

FOTO: EPA/MARTIN DIVISEK

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!